Categories: Comarques

L’ajuntament lleidatà que obre un canal de WhatsApp per informar els veïns

L’Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una nova eina de comunicació amb la ciutadana. Es tracta d’un canal de WhatsApp, l’aplicació de missatgeria instantània més usada actualment. Amb l’objectiu de facilitar una comunicació més directa, àgil i eficient, el consistori targarí ha activat aquest canal ([www.tarrega.cat/whatsapp]www.tarrega.cat/whatsapp) com a mitjà per a la difusió d’informació oficial, serveis, incidències i activitats rellevants de la ciutat.

Amb aquest pas, l’ajuntament de la capital de l’Urgell es converteix en un dels primers de les comarques de Lleida en fer ús d’aquesta nova funcionalitat del servei de Meta que permet difondre de forma ràpida, senzilla i privada continguts rellevants per a la ciutadania. També facilita que aquesta informació oficial es pugui compartir ràpidament i arribi a molta més gent.

«Aquesta iniciativa reforça el compromís de l’Ajuntament de Tàrrega amb la transparència i la divulgació d’informació a la comunitat», segons explica l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. El canal de WhatsApp www.tarrega.cat/whatsapp serà l’únic perfil institucional de l’Ajuntament de Tàrrega en aquesta plataforma i serà gestionat pel Departament de Premsa i Comunicació, que vetllarà perquè la ciutadania rebi les comunicacions adients. L’alcaldessa especifica que «està pensat perquè s’hi emeti informació de nous serveis, ajuts i tràmits, notícies rellevants i avisos o alertes de protecció civil».

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Com utilitzar el servei

La nova funcionalitat ja està disponible per a la majoria d’usuaris de WhatsApp i apareix en una pestanya anomenada ‘Actualitzacions’ o ‘Novetats’. Per rebre les novetats de l’Ajuntament de Tàrrega en aquesta plataforma cal:

  • Obrir l’última versió de l’aplicació al telèfon o al navegador web.
  • Accedir-hi des de l’enllaç www.tarrega.cat/whatsapp
  • Prémer el botó ‘Segueix’.
  • Activar la campaneta que apareix a la part superior (vora el nom del canal) per rebre notificacions quan s’hi publiquin nous continguts.

El nou canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Tàrrega s’afegeix a la llista de xarxes socials i altres eines de comunicació amb la ciutadania de l’ens com són Instagram, X (Twitter), Facebook, Telegram i Youtube, on @ajtarrega suma més de 22.000 seguidors. Per a consultes, suggeriments o qüestions que requereixin una resposta, es recomana a la ciutadania que utilitzi els canals de comunicació oficials, com l’e-mail de l’Ajuntament (ajuntament@tarrega.cat), el telèfon (973 31 16 08), l’apartat d’incidències d’aplicació de l’Ajuntament (disponible per a Play Storie i App Stores) o que s’adreci a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), habilitada a la Casa Consistorial (plaça Major, 1).

Eina unidireccional que ofereix una major privacitat

Els canals de WhatsApp són una eina de comunicació unidireccional perquè els usuaris puguin seguir de forma privada allò que els interessa. A diferència dels grups o les llistes de distribució, els nous canals de WhatsApp permeten que l’usuari s’afegeixi o marxi quan vulgui, sense donar dades personals. Per tant, el seu número de telèfon no és visible per a la resta de seguidors. Administracions com la Generalitat de Catalunya l’empren des que la plataforma de Meta va activar aquesta funcionalitat el setembre passat.

Val a dir que l’emissora municipal Ràdio Tàrrega també disposa de canal propi a WhatsApp des del passat dimarts 9 de febrer, jornada en la qual es commemorava el Dia Mundial de la Ràdio i un centenari de ràdio a Catalunya. Podeu seguir-lo a través de l’enllaç https://www.whatsapp.com/channel/0029VaJIXKqKGGGJ4EIZUp2e

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

La primera edició del festival The Ioga Gallery debuta a Lleida

El festival internacional de Ioga The Ioga Gallery s'estrena a Lleida del 22 al 28…

24 minuts ago

Centenars de persones participaran en el Congrés que arriba a Lleida, Recerkids 2024

Una norantena de nens i nenes de 5è i 6è de Primària, acompanyats per 12…

37 minuts ago

Reforcen la vigilància a l’Horta de Lleida amb agents de paisà

Els Mossos d'Esquadra han reforçat amb agents de paisà la vigilància a l'Horta de Lleida…

51 minuts ago

Novetats en el cas de la doctora que va transfondre sang a un testimoni de Jehovà a Lleida

El jutjat penal 2 de Lleida ha absolt la doctora que l'any 2016 va transfondre…

1 hora ago

Un home reté i amenaça amb una destral a la seva parella a Santa Bàrbara

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó un home…

2 hores ago

El polèmic espot de campanya de Cs: Puigdemont empresonat

Cs ha presentat aquest dijous el seu espot de campanya, que es projectarà a les televisions…

2 hores ago