Categories: Lleida

Acrediten amb una certificació de qualitat dos hospitals lleidatans

Les unitats d’Hemodiàlisi de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP) han superat satisfactòriament les auditories d’implantació del Sistema de gestió de qualitat, de conformitat amb la norma UNE-EN ISO 9001:2015, per part de l’Institut de Certificació ICDQ, empresa autoritzada pel Departament de Salut. La gestió clínica de les unitats esmentades depèn del Servei de Nefrologia de l’HUAV, responsable de l’atenció en nefrologia de la Regió Sanitària Lleida, Alt Pirineu i Aran. Amb aquesta certificació es confirma que el tractament amb hemodiàlisi a la Regió Sanitària Lleida ha estat objecte de les avaluacions i els controls establerts al sistema de certificació, i que ha seguit estrictes estàndards de qualitat.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La certificació assolida permet demostrar la implantació d’un sistema eficaç de gestió de la qualitat i el compromís amb la millora contínua en la prestació a la ciutadania dels tractaments amb hemodiàlisi. És la primera vegada que es reconeix la qualitat assistencial a l’atenció global al pacient amb malaltia renal dependent d’hemodiàlisi de manteniment.

Tal com reconeix el doctor Felipe Sarró, facultatiu especialista en Nefrologia i responsable de l’Àrea d’Hemodiàlisi a l’HUAV i l’HCP, «aquesta certificació ens permet quantificar les nostres actuacions de forma objectiva, mesurant el nivell de qualitat de totes i cadascuna d’elles, amb l’objectiu de millorar contínuament l’atenció als nostres pacients. Totes les actuacions que s’han dut a terme demostren la implicació d’una gran quantitat de persones que treballen en equip en benefici dels pacients des de la inauguració de la Unitat d’Hemodiàlisi de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, fa més de 40 anys».

Obtenir aquest guardó ha estat possible gràcies a l’esforç compartit per part de diferents equips, assistencials i no assistencials, entre els quals s’inclouen, a més del mateix Servei de Nefrologia, les direccions i gerències territorials, els departaments de Qualitat, Direcció de Persones i Desenvolupament Professional, Serveis Generals, Servei de Farmàcia, Neteja, Logaritme i Seguretat d’ambdós hospitals, sense els quals aquesta acreditació no hauria estat possible.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Descobreixen quina era la ciutat més gran i complexa dels ilergets

Els treballs arqueològics fets durant l'abril passat a la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, a…

1 hora ago

S’incrementen un 46% els autoconsums col·lectius de la xarxa d’Endesa al territori de Lleida

La demarcació de Lleida ha registrat enguany un augment del 46% en el nombre de…

14 hores ago

Agredeixen un passatger a cops de pedra per robar-li el mòbil i fugen activant el fre automàtic

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves d'entre 18 i 21 anys amb nombrosos antecedents…

14 hores ago

Alcarràs amplia els avantatges del Carnet Jove amb una nova campanya

Paràgraf 1  NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp…

16 hores ago

Perifèria Cultural trasllada la música i la gastronomia als pobles lleidatans

Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat encapçalen la nova edició de Perifèria Cultural,…

16 hores ago

Més d’una vintena d’artistes ompliran d’art el Museu Trepat de Tàrrega durant l’Embarrat

Aquest divendres 24 de maig arranca la 10a edició de L'Embarrat - Festival de Creació…

17 hores ago