Endinsa’t de ple en el cap de setmana amb les propostes de l’#agendaLleida!

Un cap de setmana més LleidaDiari.cat arriba amb l’agenda cultural i d’oci de la demarcació de Lleida. No et perdis totes les activitats que s’ofereixen i gaudeix dels dies festius amb totes i cadascuna de les programacions.

  • La ciutat de Balaguer acollirà una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle d’ocasió i complements, els pròxims dies 14, 15 i 16 d’octubre, al pavelló Inpacsa de la ciutat, arribant ja a la 30a edició. Enguany, també s’obriran les portes el divendres a la tarda, després de la bona valoració en la passada edició per part dels mateixos expositors.
  • Almacelles acollirà el pròxim dissabte 15 d’octubre la seva primera Fira d’Entitats amb activitats durant tot el dia i tallers organitzats per les associacions participants. L’horari serà des de les 10.00 hores del matí fins a les 20.00 hores de la tarda.
  • La Fundació Canals d’Urgell organitza el dissabte 15 d’octubre la primera visita guiada a la primera casa de comportes a Ponts situada al Tossal d’aquesta localitat de la Noguera. Les visites tenen per objectiu donar a conèixer on neix el Canal d’Urgell, la principal infraestructura hidràulica de Catalunya, que data del segle XIX. Durant l’activitat es visitarà l’ermita de Sant Isidre del Canal, ubicada dins del recinte de la primera casa de comportes.
  • Arriba el primer espectacle ‘Amb la tribu’ de la programació de tardor de LaTemporada Lleida aquest pròxim diumenge. Serà amb la companyia La Pera Llimonera i el seu ‘Un vestit nou per a l’Emperador’.
  • L”Ateneu Golmesenc organitza aquest diumenge un vermut musical i literari a les 12 hores al Teatre el Casal de Golmés. L’acte anirà a càrrec de l’escriptor, traductor i músic, Jordi Boixadós, que presentarà el seu llibre ‘Mentre la neu sigui blanca’, maridant-lo amb les cançons del disc ‘Vuitanta mil segons’. Boixadós, que estableix un diàleg entre el global i el local a les seves obres, és un actor que reflecteix el desequilibri que ens afecta en la vida més íntima i en la més quotidiana.
  • Després de l’èxit de participació del I Qboda – Market a Lleida, aquest any repeteixen el pròxim 16 d’octubre per la demanda que els mateixos nuvis ens han fet. El 2022 ha estat l’any dels casaments per excel·lència després d’un període de pandèmia. Informes, associacions del sector i ells mateixos com a proveïdors confirmen l’augment dels enllaços, que superen fins i tot els nivells del 2019, després de dos anys d’ajornaments i cancel·lacions.
  • Lleida acull aquest dissabte a la tarda la III edició de la Fira del Vehicle Elèctric, un certamen organitzat per la Paeria i la Universitat de Lleida en el marc de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la mobilitat elèctrica com a part de la solució al repte de l’emergència climàtica a la qual ens enfrontem actualment.