La vacuna espanyola contra la covid, a punt per a la seva autorització

Hipra té previst obtenir l’autorització de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per a la seva vacuna contra la covid-19 aquest mes de novembre. Segons han informat directius de la companyia en una roda de premsa celebrada aquest dimarts a Brussel·les, això permetria iniciar la comercialització del vaccí pràcticament de forma immediata, tan sols una setmana després d’aconseguir el vistiplau de l’EMA.

De fet, la farmacèutica confia formar part de la campanya de vacunació de finals d’aquest 2022, fent que la vacuna actuï com a dosis de reforç. En aquest sentit, l’empresa recorda que un total de 14 estats membres de la Unió Europea ja s’han mostrat disposades a adquirir el producte, que tindrà un preu unitari inferior als 10 euros.

D’altra banda, Salut ha declarat 40 ingressats més per covid-19, xifra que suposa un total de 440 hospitalitzats. Són dades entre el 3 i el 9 d’octubre. D’altra banda, hi ha 13 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –tres menys en relació amb les dades de la setmana passada- i 10 morts declarats en aquest període (vuit de més de 80 anys).

Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària, se n’informa de 4.757 més en una setmana. L’anterior, entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre, van ser 3.611 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants puja a 67.