Categories: Comarques

Torrefarrera presenta un nou programa d’activitats de Sant Jordi

La ciutat lleidatana de Torrefarrera es prepara per viure, del 20 d’abril al 5 de maig, una nova experiència: la primera edició de Temps de Sant Jordi. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats locals, ofereix una àmplia gamma de trenta activitats gratuïtes que celebren la vida en tota la seva diversitat.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La programació s’inicia el dissabte 20 d’abril amb una varietat d’actes com ‘Juguem tots a bitlles i la petanca‘, organitzats per l’Ajuntament i l’Associació de Jubilats, així com ‘Jocs Infantils Tradicionals‘ dinamitzats per l’Smart School. A més, aquest primer dia estarà amenitzat amb la música del TastaJAZZ, interpretat per músics del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. La música continuarà sent protagonista amb esdeveniments com el concert ‘Cors Operístics‘, a càrrec de la formació orquestral Camerata Granados i la participació de diverses corals locals.

La natura també tindrà el seu espai amb la ‘Caminada solidària popular K9 Torrefarrera-Malpartit‘, en suport de la Fundació Catalana per a l’ELA Miquel Valls. El teatre arribarà amb la comèdia ‘Tal faràs, tal trobaràs‘, de la companyia Sake Teatre, i l’espectacle d’humor gestual ‘L’actitud‘, a càrrec del clown JAM, entre altres propostes.

D’altra banda, es duran a terme xerrades, conferències i tallers sobre temes diversos com la música, la grafopsicologia, l’educació transformadora i les criptomonedes. Destaca el taller de Basquetbeat, on es podrà aprendre a fer música a partir de la percussió amb pilotes de bàsquet, i la xerrada sobre les criptomonedes, a càrrec de l’economista Ramon Morell.

El gust també serà present amb el ‘DIVERSI-Tast‘, un espai gastronòmic que oferirà tastets de la cuina típica de diferents cultures, organitzat per l’Associació d’Amics de la Cuina. El món del motor participarà amb el 5è MotorShow Torrefarrera, una activitat solidària per recaptar fons per a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Les arts plàstiques i la fotografia tindran el seu espai amb diverses exposicions i tallers, mentre que els més petits gaudiran d’activitats com el taller d’estampació i el contacontes ‘El drac que volia ser princesa‘.

Per tancar el programa, el 5 de maig se celebrarà una missa cantada per la Coral Clavellina, seguida d’un dinar de germanor a la Sala Social, en honor als veïns i veïnes que fan 80 anys durant aquest 2024 i a les parelles que celebren les Noces d’Or. El Temps de Sant Jordi ofereix un ampli ventall d’experiències per a tots els gustos i edats, convidant la comunitat a celebrar junts la riquesa de les tradicions locals

Per a consultar el programa d’activitats complet, es pot fer a través d’aquest enllaç.

Jose Ruiz

Recent Posts

Tràgic: Un avi mata els seus dos nets a Espanya

Un tràgic succés ha ocorregut a la localitat de Huétor Tájar, a Granada, on un…

31 minuts ago

Males notícies: Cauen les exportacions catalanes

Les exportacions catalanes van caure un 9,3% durant el primer trimestre de l'any en comparació…

1 hora ago

Descobreixen quins són els PINS de seguretat més usats i menys fiables. Tens algun d’ells?

Durant anys, els Números d'Identificació Personal (PIN), coneguts per ser la barrera de seguretat en…

3 hores ago

Una pedregada afecta cultius de fruita amb danys fins al 50% en punts de Lleida

Una pedregada que va caure diumenge a mitja tarda ha provocat danys de fins al…

3 hores ago

L’Aplec ja escalfa motors i comença la XXVI Setmana Cultural de la Fecoll

L'Aplec del Caragol ja està a punt de començar i, amb ell, s'encenten els actes…

4 hores ago

Catalunya entoma la campanya de les europees amb la ressaca de les catalanes

Catalunya entoma la campanya de les eleccions europees amb la ressaca de les catalanes i…

5 hores ago