No s’han acabat: Els pagesos allarguen les protestes a Ponent

Els pagesos han decidit allargar les protestes fins dijous a l’AP-7 al seu pas per Pontós (Alt Empordà), a la C-58 al Coll d’Ares (Ripollès), a l’A-2 a Tàrrega i a l’AP-2 a Soses (Segrià). La reunió que han mantingut aquest dimarts a la tarda representants de la plataforma Revolta Pagesa i del Govern de la Generalitat no ha donat «els resultats esperats» i en les assemblees posteriors els manifestants han decidit continuar endavant amb les seves reivindicacions. Els pagesos han lamentat que la reunió no ha comptat amb la presència del conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, que ha al·legat motius personals. Els concentrats als talls de les carreteres reclamen resultats concrets.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una altra de les entitats impulsores de les mobilitzacions, el sindicat agrari Unió de Pagesos, ha calcula que uns 1.200 tractors s’han mobilitzat aquest dimarts en el marc de la protesta per la competència deslleial d’importacions que no compleixen les condicions de producció europea als passos fronterers de Girona, a la Plana de Lleida i a zones de muntanya com Puigcerdà o Coll d’Ares.

Diversos centenars de vehicles, segons el sindicat agrari, s’han sumat també a la protesta convocada per diverses entitats, UP entre elles. Les mobilitzacions continuaran demà dimecres 28 de febrer als passos fronterers, amb la participació de la pagesia del sindicat francès Confédération Paysanne en alguns dels punts, informa UP. També es preveuen mobilitzacions demà i dijous a la Plana de Lleida i a l’Alt Urgell.

A Tarragona també hi ha hagut mobilització pagesa, en una concentració de tractors que ha bloquejat la plaça Imperial Tarraco durant tota la tarda. Cap a dos quarts de nou de la nit, però, els manifestants han aixecat el tall, per bé que preveien fer una assemblea a Valls més tard per decidir si es fan noves mobilitzacions en aquesta zona.