Categories: Societat

Heu vist la nova icona de WhatsApp? T’expliquem què significa!

WhatsApp, la plataforma de missatgeria, ha introduït un nou indicador destinat a informar els usuaris quan un missatge ha estat reenviat massivament. Aquest indicador pren la forma de dues fletxes i apareix al costat dels missatges reenviats que han circulat més de cinc vegades. Aquesta mesura pretén proporcionar als contactes una indicació clara sobre la popularitat i la freqüència de reenviament d’un missatge específic a l’aplicació.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La funcionalitat d’aquest indicador busca alertar els usuaris sobre la procedència i la divulgació massiva d’un missatge, encoratjant-los a exercir un major discerniment abans de compartir-lo novament amb altres contactes. Aquesta iniciativa sorgeix com una resposta directa a les creixents preocupacions sobre la difusió de notícies falses i teories conspiratives a través de les plataformes de missatgeria, especialment en moments de crisis o esdeveniments globals rellevants.

L’adopció d’aquest indicador representa un canvi significatiu en la interacció dels usuaris amb la informació rebuda a través de WhatsApp. En un entorn digital caracteritzat per l’abundància de contingut, la presència d’aquest símbol de doble fletxa pot servir com un recordatori per a verificar la veracitat de la informació abans de compartir-la amb altres contactes. Aquesta iniciativa se suma a altres mesures implementades per WhatsApp, com la restricció en el nombre de reenviaments per retardar la propagació de missatges potencialment nocius o falsos.

Més enllà de la seva funcionalitat tècnica, aquest indicador també planteja qüestions educatives i de responsabilitat dels usuaris. És essencial que els usuaris comprenguin el significat d’aquest símbol i la importància de vetllar per la veracitat de la informació, especialment quan aquesta ha estat àmpliament difosa. Organitzacions i educadors poden aprofitar aquesta nova funcionalitat per promoure l’alfabetització mediàtica i digital, fomentant la pràctica de verificació de la informació abans de compartir-la.

La introducció d’aquest indicador de reenviament massiu a WhatsApp representa un pas més per combatre la desinformació i promoure una comunicació més responsable entre els seus usuaris. Aquesta mesura té l’objectiu de no només alertar sobre la divulgació massiva de missatges, sinó també de fomentar una reflexió crítica sobre la veracitat de la informació en l’era digital.

Sara Escrivà

Recent Posts

Detinguts els responsables d’una empresa lleidatana relacionats amb l’estafa de milers d’euros a diverses persones

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Lleida dos homes, de 34 i 39 anys,…

8 hores ago

Un mort i tres ferits en el muntatge del mirador de Durro

Els Mossos d'Esquadra amb personal de l'empresa que estava fent el muntatge del mirador de…

8 hores ago

Última hora: Accident mortal en una sortida de via al Pla d’Urgell

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal…

2 dies ago

Alarmant: Brot de gastroenteritis afecta 29 infants i monitors en uns campaments a Catalunya

L'Agència de Salut Pública investiga un brot de gastroenteritis que ha afectat 27 infants i…

3 dies ago

Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta…

3 dies ago

La Paeria de Lleida reforça el manteniment de jardineria

La comissió informativa de Gestió de la Ciutat ha donat llum verda a dues importants…

3 dies ago