Categories: Societat

Heu vist la nova icona de WhatsApp? T’expliquem què significa!

WhatsApp, la plataforma de missatgeria, ha introduït un nou indicador destinat a informar els usuaris quan un missatge ha estat reenviat massivament. Aquest indicador pren la forma de dues fletxes i apareix al costat dels missatges reenviats que han circulat més de cinc vegades. Aquesta mesura pretén proporcionar als contactes una indicació clara sobre la popularitat i la freqüència de reenviament d’un missatge específic a l’aplicació.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La funcionalitat d’aquest indicador busca alertar els usuaris sobre la procedència i la divulgació massiva d’un missatge, encoratjant-los a exercir un major discerniment abans de compartir-lo novament amb altres contactes. Aquesta iniciativa sorgeix com una resposta directa a les creixents preocupacions sobre la difusió de notícies falses i teories conspiratives a través de les plataformes de missatgeria, especialment en moments de crisis o esdeveniments globals rellevants.

L’adopció d’aquest indicador representa un canvi significatiu en la interacció dels usuaris amb la informació rebuda a través de WhatsApp. En un entorn digital caracteritzat per l’abundància de contingut, la presència d’aquest símbol de doble fletxa pot servir com un recordatori per a verificar la veracitat de la informació abans de compartir-la amb altres contactes. Aquesta iniciativa se suma a altres mesures implementades per WhatsApp, com la restricció en el nombre de reenviaments per retardar la propagació de missatges potencialment nocius o falsos.

Més enllà de la seva funcionalitat tècnica, aquest indicador també planteja qüestions educatives i de responsabilitat dels usuaris. És essencial que els usuaris comprenguin el significat d’aquest símbol i la importància de vetllar per la veracitat de la informació, especialment quan aquesta ha estat àmpliament difosa. Organitzacions i educadors poden aprofitar aquesta nova funcionalitat per promoure l’alfabetització mediàtica i digital, fomentant la pràctica de verificació de la informació abans de compartir-la.

La introducció d’aquest indicador de reenviament massiu a WhatsApp representa un pas més per combatre la desinformació i promoure una comunicació més responsable entre els seus usuaris. Aquesta mesura té l’objectiu de no només alertar sobre la divulgació massiva de missatges, sinó també de fomentar una reflexió crítica sobre la veracitat de la informació en l’era digital.

Sara Escrivà

Recent Posts

Ara mateix: Un accident provoca retencions a l’A-2 lleidatana

Un accident està provocant retencions de fins a dos quilòmetres a l'A-2 lleidatana, al seu…

1 hora ago

Delicada situació al congost de Mont-rebei per la falta de pluges

Les empreses de turisme actiu que operen al congost de Montrebei i voltants no veuen…

1 hora ago

Passió per la Fórmula 1 al centre de Barcelona

La passió per la Fórmula 1 es fa notar amb força aquests dies a la…

14 hores ago

Mor ofegat un home mentre es banyava en una platja catalana

Un home de 65 anys ha mort ofegat aquest diumenge al matí mentre es banyava…

15 hores ago

L’enxampen a Catalunya amb 55 quilos de marihuana a la furgoneta

Els Mossos han detingut un home a Badalona que transportava gairebé 55 kg de cabdells…

20 hores ago

Lleida amplia l’horari de les piscines municipals

Les piscines municipals de Lleida han obert oficialment la temporada de bany aquest dissabte 15…

22 hores ago