Zoido respon a Pep Guardiola que «assetjar» els que no són independentistes «és violència»

Imatge d'arxiu del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido. | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha volgut respondre a l’entrenador del Mancher City, Pep Guardiola, després que aquest assegurés ahir, 30 de març, que era «una gran injustícia» comparar l’independentisme «amb ETA o amb la Kale Borroka».

 

Tot i no voler entrar en polèmiques amb Guaridola, el ministre espanyol ha assegurat que «assetjar» als que no combreguin amb l'independentisme és «violència», així com intentar imposar un projecte excloent «no és democràtic».

 

En aquest sentit, Zoido ha afegit que «assetjar jutges, periodistes, policies i a tothom qui no combregui amb l'independentisme és violència». El ministre no s’ha quedat aquí i ha volgut anar més enllà, assegurant que també és violència «intentar pressionar jutges i fiscals» i «enfrontar-se amb la Policia». Finalment, ha considerat que intentar «imposar un projecte excloent a la meitat de la població per les braves no és democràtic».

Les paraules de Pep Guardiola

I és cal recordar que ahir, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assegurar que els Comitès de la Defensa de la República (CDR) que s’han creat a Catalunya són el «germen de la kale borroka».

 

Unes  paraules que l’exentrenador del FC Barcelona va considerar-les d’«injustícia», per comparar el moviment independentista «amb la kale borroka». «Quan diuen que som generadors de violència s'equivoquen de ple. Pots estar d'acord o no, ja sabem que les idees són de cadascun i que els jutges poden fer el seu treball. Crec que és una gran injustícia que ens comparin amb la kale borroka o que podem semblar la banda terrorista ETA», va dir Guardiola en roda de premsa.

 

Un moviment pacífic

Tanmateix, i per justificar els seus arguments, Guardiola ha afirmat que només cal «veure què va passar l'1 d'octubre». En aquest sentit ha assegurat que les fotografies i els vídeos d'aquell dia «no enganyen» i per això ha opinat que és «injust» que es pugui culpar de violent un moviment que ha fet les coses «de manera molt pacífica».

 

Finalment, el tècnic català va sentenciar que «tots els missatges, des del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras, el president de l'ANC, el president d'Òmnium… Tota la gent ha parlat a través del pacifisme i mitjançant un vot a les urnes. Per això és molt injust».