T’interessa: El govern espanyol anuncia que els sous s’apujaran «més que mai»

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que el Salari Mínim Interprofessional s'apujarà «més que mai» i ha apostat perquè superi el 60% del salari mitjà a l'Estat.

 

En declaracions des dels passadissos del Congrés dels Diputats, la ministra ha garantit que l'augment es durà a terme i ha remarcat el «moment de màxima excepcionalitat política» i d'una inflació «com mai no havíem conegut des de segle passat”. D'altra banda, la vicepresidenta del govern espanyol ha reclamat a la CEOE que «es comprometi amb el seu país» i ha expressat el seu «suport explícit» a les mobilitzacions sindicats contra la patronal espanyol.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de la ministra Yolanda Díaz

Yolanda Díaz assegura que el SMI s'apujarà “més que mai” | LleidaDiari.cat

 

Díaz ha recordat que l'article 27 dels Estatuts dels Treballadors constata que, entre d'altres, un dels supòsits per revaloritzar l'SMI és la inflació i la situació econòmica del país, que és de «màxima incertesa», ha dit. La titular de Treball ha comentat que amb relació a la comissió d'experts prevista per al pròxim dia 2 de setembre traslladarà la necessitat que l'increment se situï «més enllà» de la senda del 60% del salari mitjà a l'Estat.

 

Bloquejar la negociació dels convenis col·lectius

«Crec que el senyor Garamendi sap molt bé què està passant al nostre país i bloquejar la negociació dels convenis col·lectius no és una bona recepta», ha assenyalat. Díaz ha fet aquestes declaracions a la porta del Congrés on aquest dijous es debat la convalidació del decret d'estalvi energètic, que segons la ministra ha de «pal·liar la situació econòmica i social de màxima preocupació al nostre país». «El que volen els ciutadans és política útil», ha comentat la ministra, que s'ha mostrat convençuda que el text tirarà endavant.