La xifra de desocupats a Lleida augmenta en 2.200 persones

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018

La taxa d'atur a Catalunya puja fins al 13,23% en el tercer trimestre i ja hi ha més de mig milió d'aturats | LleidaDiari.cat

La xifra de desocupats a les comarques de Lleida ha registrat un increment de 2.200 persones durant el tercer trimestre de l'any a conseqüència de la covid-19. La taxa d'atur s'ha situat en el 9,77%, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En total, el nombre d'aturats puja a 21.300 persones. 

 

Pel que fa a la població ocupada, ha quedat fixada en 197.100 persones (60,83%), és a dir, 6.800 treballadors més en comparació amb el segon trimestre. En el conjunt de Catalunya, la pandèmia ha provocat un augment de l'atur del 7%, deixant 506.000 aturats i una taxa de desocupació del 13,2%. Entre juliol i setembre, 33.600 catalans es van apuntar a les llistes de desocupats.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

La consellera de Salut veu «difícil» posar fi al tancament de la restauració

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu «difícil» poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. «Estem en la línia de no aixecar restriccions», ha afirmat en declaracions a la SER, al mateix temps que ha insistit que la situació portarà «a prendre més mesures aquesta setmana». En ser preguntada sobre quines, ha afirmat que es treballen «moltes» i que «res està descartat». En ser preguntada per un confinament total de 15 dies, ha assegurat que l'escenari seria «diferent del març», ha insistit en la voluntat de no tancar les escoles i ha assegurat que el més efectiu és sempre el màxim però ha instat a «veure com equilibrar això amb la societat». D'altra banda, ha afirmat que l'estat d'alarma ha de tenir control parlamentari.

 

Aquest divendres finalitzen els 15 dies inicials establerts per al tancament de bars, restaurants i altres activitats econòmiques. La consellera ha assegurat que s'ha de saber «llegir el moment» i ha alertat que intentar anar de pressa «pot fer allargar l'agonia». Ha afirmat que això no vol dir que en «unes dues o tres setmanes» les coses no puguin canviar i es pugui «relaxar» alguna mesura.