Xavier Roure es converteix en el nou director de Fira de Mollerussa

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

Xavier Roure, de 45 anys, format en Administració i Direcció d'empreses i expert en màrqueting operatiu i estratègic, serà a partir de divendres dia 5 de juliol el nou director de Fira de Mollerussa. La seva presentació va tenir lloc aquest dilluns a les oficines de l'ens firal en un acte en el qual ha estat acompanyat pel president del Patronat i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, qui ha valorat que es tracta d'un «bon perfil per encarar els reptes que tenim per a la Fira de cara al futur», reptes que prioritzen com a principal objectiu la promoció econòmica.

 

Roure, que ocupava el càrrec de Vicepresident de l'ens firal des del 2015 i era membre del Comitè Organitzador de la Fira de Sant Josep des del 2011, pren el relleu a Poldo Segarra, qui divendres passat va anunciar públicament el seu tancament d'etapa al capdavant de l'entitat firal. Així mateix, en l'anterior mandat municipal, Roure va ser també regidor de Finances i Atenció Ciutadana alhora que Vicepresident de Fira Mollerussa. En la seva carrera professional ha ocupat responsabilitats de direcció i màrqueting en diferents empreses lleidatanes líders en els seus respectius sectors.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pla de Màrqueting Estratègic per als pròxims tres anys

En la seva intervenció, el pròxim director ha anunciat en primer lloc l'elaboració d'un Pla de Màrqueting Estratègic per als pròxims tres anys de Fira de Mollerussa i que tindrà com a directrius «la Fira com a punt de trobada, internacional, emprenedora i innovadora». Aquest pla, que es marca com a objectius «la Fira com a representació, polaritzadora d'oportunitats, generadora de capacitats i motor del canvi», es preveu estigui acabat abans de la pròxima Fira de Sant Josep en març del 2020 quan, ha assenyalat «s'han de veure els primers resultats».

 

L'òrgan encarregat d'elaborar aquest Pla serà el comitè assessor, del qual ell mateix en formava part des que es va crear l'any 2011 amb l'objectiu de donar suport al director a més de Pere Garrofé, Ramon Roset i Eliseu Isla. Roure ha afegit que pròximament es ficaran en contacte amb l'anterior director, Poldo Segarra, perquè també en formi part, voluntat que aquest últim ja va expressar divendres passat.

 

D'altra banda, Xavier Roure ha fet referència també a l'eslògan defensat en nombroses ocasions per l'alcalde de Fira 365 dies l'any, «sent capaços d'aprofitar les instal·lacions que hi ha a Mollerussa, els recursos i el potencial de la gent, i mirar com podem dinamitzar al màxim Fira de Mollerussa». En aquest sentit, ha apostat per Mollerussa com a ciutat de congressos a més de ciutat de Fires i esdevenir punt de trobada i intercanvi per a professionals.

 

Gestió de Fira de Mollerussa com una empresa moderna

El futur director ha advocat també per un plantejament de gestió de Fira de Mollerussa com una empresa moderna, amb principis de màrqueting que contribueixin a «posicionar-nos com a referents, diferenciant-nos, segmentant els diferents públics objectius, amb el repte de fer-ho per ser els millors».

 

Aquest plantejament passaria també per identificar els clients com els visitants «que han de tenir un atractiu, combinant la distracció amb la professionalitat i vetllant per la seguretat»; els socis amb els expositors, als quals «els ha de sortir a compte venir a fira» i a més formin part «d'un grup d'elegits» en una plataforma digital que sigui consultable arreu del món, i on els col·laboradors serien l'equip de professionals que formen part de la Fira, «un equip experimentat i amb motivacions i il·lusions renovades». En la seva carta de presentació, Roure ha dit així mateix que «la Fira ha de ser internacional, biodiversa, transparent, tecnològica, igualitària, digital, pròxima, humana i sostenible, tant en matèria de medi ambient com en termes econòmics», motiu per aquest últim pel qual ha dit «haurem de buscar finançament, patrocinis i espònsors».

 

Roure ha tingut també paraules per a l'anterior director, Poldo Segarra, de qui ha dit «ha sabut mantenir Fira de Mollerussa en el lloc més alt al mateix temps que li ha donat un toc personal». Així mateix, ha agraït la confiança de l'alcalde per proposar-li ser director i ha volgut mencionar motivacions familiars –el seu pare va ser membre del Comitè Executiu de la Fira durant 15 anys i el seu padrí fos comissari als anys 60– que l'han fet «engrescar-me encara més en aquest càrrec».

 

L'alcalde en destaca el perfil professional del nou director

Per la seva part, l'alcalde Marc Solsona ha recordat que el director és un càrrec de confiança i ha emfatitzat el fet que personalment volia que la figura del director de Fira de Mollerussa fos «molt professional», la qual cosa ha justificat dient que «amb l'impuls que volem donar-li a Fira de Mollerussa feia falta un perfil que fos tècnicament excel·lent, que conegués molt la Fira i que compartís els reptes que tenim de cara al futur».

  

  

Solsona ha qualificat de «repte majúscul» el fet d'encarar no només les fires sinó també «fer coses que estimulin la promoció econòmica de la ciutat (…), que tinguem una visió que vagi més enllà dels esdeveniments firals i sigui una visió molt transversal i implicada en el desenvolupament de la ciutat».

 

Imatge de Xavier Roure

Xavier Roure, el nou director de Fira Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Incorporació a partir d'aquest divendres

L'alcalde ha explicat també que el nou director assumirà el càrrec a partir de divendres dia 5 un cop renunciï a ser regidor de l'Ajuntament per una qüestió d'incompatibilitat de càrrecs i segons l'informe jurídic del Secretari municipal. La renúncia es farà en el ple d'aquest dijous. Això comportarà també, ha afegit Solsona, un moviment en la llista de Junts per Catalunya al consistori, amb la incorporació d'una nova regidora en el ple de finals de mes.

 

També et poden interessar…