Comarques

Creen una xarxa de punts de lectura a cinc ermites de la Vall Ferrera

L'escriptora pallaresa Maria Barbal i l'historiador Josep Calvet són dos dels autors que han apadrinat el projecte

Laura Biela
  • febrer 13, 2023
  • 2 min read
Creen una xarxa de punts de lectura a cinc ermites de la Vall Ferrera

El projecte Vall Ferrera Llegeix ha nascut amb l’objectiu de potenciar el gaudi de la lectura, el patrimoni, el paisatge i el silenci de la natura que es pot percebre en molts racons del Pallars. Fa tot just quinze dies que funciona i tots aquells que s’atansin a l’ermita de Sant Quirc d’Alins, a uns 500 metres del poble, hi trobaran una cinquantena de llibres a dins que podran agafar per endur-se a casa o bé destinar una estona a llegir-los en aquest racó. El projecte ha començat a Alins, però la finalitat és crear una xarxa de punts de lectura per tota la vall. Ja n’hi ha cinc de projectats. Les escriptores Maria Barbal, Raquel Piccolo i Montse Milan, i l’historiador Josep Calvet han apadrinat el projecte.

Joan Antoni Baron, un dels promotors del projecte, ha detallat els punts de lectura que aviat s’estrenaran a la Vall Ferrera: Sant Francesc d’Araós, Sant Feliu de la Força d’Àreu, Sant Lliser de Virós i Santes Creus de Buiro seran els propers punts de lectura que es crearan.

Baron ha explicat que els llocs escollits són espais emblemàtics i que conviden a la lectura de manera tranquil·la. Els títols i els autors que hi ha a dins de l’ermita de Sant Quirc són d’autors molt diferents, però prima la poesia i els relats curts per sobre de la resta. Baron ha comentat que és una elecció volguda per tractar-se d’un indret tant «poètic», tant a dins de l’ermita com a fora.

Els llibres amb els quals va arrencar aquest punt de lectura i intercanvi són donacions de l’Associació Cultural Llibre Viu de Mataró. La idea ‘Vall Ferrera Llegeix’ va néixer al taulell de la llibreria Natura Llibres d’Alins en una conversa entre la seva propietària Meritxell Àlvarez i Joan Antoni Baron, un enamorat de la lectura i el paisatge pallarès. El projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament d’Alins.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *