Sense Categoria

La xarxa de ludoteques de Lleida ofereix recursos educatius i d’oci per internet

Avatar
  • març 18, 2020
  • 3 min read

Lleida celebra la gran festa del joc per als més petits de casa | Redacció – Fotografia: jesuscastillocervello.wordpress.com

L'equip de ludotecaris i ludotecàries municipals ha posat en marxa un recull de diferents recursos educatius i d'oci en línia adreçats a les famílies amb infants per poder utilitzar-los aquests dies en què arran del Coronavirus- Covid 19, els infants romanen a casa i sense escola.

 

S'hi pot accedir per mitjà del web educacio.paeria.cat/joemquedoacasa. Els primers recursos que ja es poden consultar en línia són un recull de contes que es poden descarregar de diferents webs, jocs web i tallers per fer amb els nens i nenes. En els dies vinents, a aquestes propostes s'hi sumaran dos apartats més: una selecció de lectures per a nens i nenes i jocs de taula.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La lectura de contes als infants s'afavoreix l'aprenentatge

L'equip de ludotecaris i ludotecàries recorda que amb la lectura de contes als infants s'afavoreix l'aprenentatge i l'adquisició d'habilitats bàsiques per a un bon desenvolupament, ajuda a desenvolupar la comunicació oral, adquirir vocabulari nou i millorar la capacitat d'escolta i atenció, entre d'altres qualitats.

 

Entre les propostes de contes n'hi ha en diversos idiomes, entre ells, el llenguatge de signes i una proposta del Col·legi de Psicologia de Catalunya per explicar els nens i nenes el Coronavirus i altres possibles virus i explicar la necessitat de confinament durant aquests dies.

 

Receptes de cuina, treballs manuals, cançons i diferents circuits psicomotrius

En l'apartat de tallers s'expliquen receptes de cuina, treballs manuals, cançons i diferents circuits psicomotrius, sensorials o de pati per fer a casa. L'oferta d'activitats per poder fer en família els dies en què els infants hauran d'estar a casa i sense escola inclou també una àmplia guia de jocs educatius en línia amb recomanacions per edats.

 

L'Ajuntament de Lleida compta amb cinc ludoteques municipals: la de Balàfia, Bordeta, Cappont, Centre Històric i Parc de Gardeny. Estan adreçades a nens i nenes d'1 a 12 anys. Diàriament, els ludotecaris i ludotecàries compartiran per les xarxes socials els recursos proposats adreçats a acompanyar i donar suport a les famílies especialment durant aquests dies en què els nens i nenes han de romandre a casa pel tancament dels centres educatius arran de coronavirus.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *