Sense Categoria

La xarxa CaixaForum i CosmoCaixa proposa un viatge al cor de l’art i de la ciència

LleidaDiari
  • setembre 8, 2022
  • 3 min read

La directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, Elisa Durán, i el director corporatiu de l'Àrea de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”, Ignasi Miró, han presentat aquest dimecres matí la programació cultural de la institució per a la temporada 2022-2023.

 

En l'acte també hi ha participat el director corporatiu d'Educació i Màrqueting, Xavier Bertolín, i hi han estat presents els directors dels centres CaixaForum i del Museu de la Ciència CosmoCaixa. La xarxa CaixaForum i CosmoCaixa constitueix una model únic de divulgació del coneixement, la cultura i la ciència com a motor de progrés de la societat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La nova temporada transcorrerà sota el lema 'Creiem en la cultura. Creixem en la cultura' i oferirà al públic un viatge al cor del món de l'arqueologia, l'art, la ciència, la fotografia, el còmic i el cinema. La Fundació “la Caixa” presenta aquesta temporada 30 exposicions que es podran visitar als centres CaixaForum i al Museu de la Ciència CosmoCaixa, 4.000 activitats i 8 mostres que viatjaran per més de 80 ciutats d'Espanya i Portugal.

La xarxa CaixaForum i CosmoCaixa proposa un viatge al cor de l’art i de la ciència | LleidaDiari.cat

 

Un bon resum de la programació

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, resumeix així la nova programació: «La nova temporada de la xarxa CaixaForum i CosmoCaixa proposa un recorregut que uneix art i ciència amb 38 títols expositius de primer ordre.  En consonància amb la programació dels últims anys, en aquesta temporada continuarem treballant en la divulgació cultural i científica de forma transversal i complementària. Per a nosaltres, la cultura és una eina de transformació i d'integració social. Ho creiem i ho comprovem cada dia amb l'activitat que duem a terme als nostres centres CaixaForum i al Museu de la Ciència, punts de trobada oberts a la ciutadania que afavoreixen la reflexió i el diàleg per avançar en una idea que ens sembla fonamental: entendre el món que habitem. Estem preparats per oferir al públic un viatge al cor de l'arqueologia, l'art, la ciència, la fotografia, el còmic i el cinema amb propostes en col·laboració amb grans institucions internacionals i produccions pròpies».

 

En línia amb la programació dels últims anys, la Fundació “la Caixa” continua treballant en la divulgació cultural i científica de manera transversal i complementària. Així, CaixaForum i CosmoCaixa refermen el seu treball en una única xarxa i sumaran exposicions que es podran veure a diferents punts del territori. La Fundació “la Caixa” planteja aquesta temporada com un viatge a bord de la seva xarxa de centres que conduirà el públic per un variat elenc de propostes entre exposicions, activitats i iniciatives digitals.

 

Les novetats principals de la temporada es concreten en 10 estrenes expositives que s'obren a múltiples formes d'expressió artística a través del cinema, la fotografia o la música. Cinc d'aquestes es duran a terme en col·laboració amb grans institucions nacionals i internacionals. A banda, es posaran en marxa tres iniciatives culturals de primer ordre: el llançament de la nova plataforma digital CaixaForum+, la guia interactiva de la Sala Univers i el Bosc Inundat del Museu de la Ciència CosmoCaixa i el Bosc Vertical de CaixaForum Barcelona.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *