Edició 2021

Wert i el projecte ocult

  • gener 29, 2013
  • 3 min read
Wert i el projecte ocult

És clar que al senyor ministre no el preocupen les retallades que ell mateix ha implementat i que han comptat amb la inestimable col·laboració de la nostra Consellera ni el procés descarat de desmantellament dels ensenyaments públics que de fa temps s’ha endegat aprofitant l’excusa d’una crisi que no ens cansarem de repetir que és una estafa a gran escala. No, tot això no el fa patir gens ni mica. Ben al contrari, és això el que vol.
 
L’educació pública, com altres serveis essencials, ha de ser privatitzada com més aviat millor. Només així s’entén que la retallada de 3000M d’euros que ha imposat “no afectarà substancialment la qualitat del sistema”, segons que va declarar. Wert sap que el camí per a aconseguir aquest objectiu passa per reduir la despesa educativa pública per anar així precaritzant-la. D’aquesta forma s’empeny les famílies cap a l’escola privada. El seu programa és el de la dreta de sempre: retallar i precaritzar per a privatitzar i adoctrinar.
 
Passa però, que en aquest camí cap a la consecució d’aquest propòsit ocult, el senyor Wert s’ha adonat d’un fet que havia passat per alt a tothom: l’alumnat català és víctima de l’escola que l’està educant, val a dir, víctima del seu propi professorat, el qual és per tant el responsable d’allò que avui passa a Catalunya. Ras i curt: del creixement de l’opció sobiranista en té la culpa l’escola, en tenen la  culpa els seus mestres. En conseqüència, cal posar remei a aquest desori –”algarabía” en paraules del seu cap de files- i la solució passa per “españolizar a los niños catalanes”. Altrament, es perdrien aquestes ànimes en els inferns del “separatismo”. Deplorable, impropi d’un ministre d’Educació i Cultura –és un dir, això- , extemporani i decimonònic aquest intent de fracturar la convivència lingüística que al llarg de més de 30 anys s’ha demostrat una eina de cohesió i d’integració social de primer ordre. El senyor ministre faria bé de no atiar el foc amb les seves impresentables declaracions i ara que ja sabem que domina a la perfecció el credo neoliberal podria matricular-se en alguna assignatura en la qual no progressa pas adequadament: tolerància i respecte amb la diversitat, per exemple?
 
Per acabar, senyor Wert, li diríem que encara que ho vulgui semblar no és pas gens original. En el Boletín Oficial de la Junta de Defensa Nacional de España, l’agost de 1936 es publicava: “La aplicación de la orden de 19 de agosto sobre apertura de Escuelas nacionales de instrucción primaria, dentro de su carácter circunstancial, exige aclaraciones i detalles complementarios para que desde el primer momento se cumplan los propósitos perseguidos por la Junta de Defensa Nacional: españolizar la enseñanza y evitar quebrantos innecesarios del Tesoro Público”. El tarannà i el verb del ministre, ja ho veuen, més vells que l’anar a peu.
 
Jaume Añé, portaveu del sindicat USTEC-STEs de les Terres de Lleida

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.