Vuit detinguts i més de seixanta quilos de marihuana comissats a Alfarràs

Un dels detinguts en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs

Un dels detinguts en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs | LleidaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres vuit persones a Alfarràs, a la comarca del Segrià, set homes i una dona, d'entre 21 i 71 anys, en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues. Tots ells formen part del mateix clan familiar. Els escorcolls i les detencions han tingut lloc aquest dimecres. Durant la matinada, la policia catalana ha realitzat vuit entrades i perquisicions, de manera simultània, en set domicilis i un magatzem, tots ubicats al carrer Nou d'Alfarràs. Fins a 85 agents de diferents unitats policials han treballat en el dispositiu.

 

En total, s'han comissat 60 quilos de cabdells secs, preparats per vendre; 15.000 euros en metàl·lic; diverses plantes de marihuana en diferents estadis de creixement; a més d'una gran quantitat d'estris i complements per cultivar-les. La droga comissada, segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, estaria valorada en 100.000 euros.

 

La droga comissada estaria valorada en uns 100.000 euros.

La droga comissada estaria valorada en uns 100.000 euros. | LleidaDiari.cat

 

 

Cinc mesos d'investigació

La investigació va iniciar-se al mes de juny, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement de l'existència d'un grup de persones que traficava amb marihuana a Alfarràs. Durant aquest temps, la policia catalana també va poder saber que els detinguts cultivaven les plantes en camps de conreus ubicats en diversos punts de la comarca del Segrià i termes municipals d'Osca. El modus operandi era el següent: aprofitant els cultius de blat de moro i altres cultius extensius, amagaven d'entre 10 i 20 plantes de marihuana. D'aquesta manera s'asseguraven que les plantes rebien aigua i l'adob necessari. A més amb les noves espècies de cicle curt, les plantes en dos mesos ja tenien cabdells. Quan es podien recol·lectar, eren traslladats a cases i magatzems d'Alfarràs, on eren assecats i preparats per la seva distribució.

 

De la investigació també es desprèn que totes les cases i els magatzems tenien una connexió a la xarxa de distribució elèctrica fraudulenta. A mes, també s'ha pogut saber que no eren els detinguts els encarregats de vendre la droga, sinó que la venien en paquets d'un quilogram a distribuïdors, i aquests la repartien per les comarques de Lleida i Osca al detall.

 

 

Marihuana comissada en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs

Marihuana comissada en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs | LleidaDiari.cat
Un dels detinguts en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs

Un dels detinguts en l'operació policial contra el tràfic de drogues, a Alfarràs | LleidaDiari.cat

 

Un detingut a l'Alt Urgell per tenir una plantació de marihuana

D'altra banda, La Guàrdia Civil va detenir aquest dimarts un jove de 24 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de droga, en ser-li trobades un total de 20 plantes de marihuana en un hivernacle d'Alàs i Cerc. Segons la policia, a mitjan anys van ser coneixedors d'una possible existència d'una plantació de marihuana en els voltants de la duana de la Farga de Moles, a la comarca lleidatana de l'Alt Urgell.

 

Arran de la sospita, es van dur a terme una sèrie d'investigacions que van finalitzar ahir amb la localització de la plantació i amb la detenció del jove de 24 anys com a propietari d'aquesta.

  

Durant la intervenció policial es van trobar una vintena de plantes de marihuana de mida mitjana, així com productes per al cultiu d'aquestes. Finalment, el detingut va quedar en llibertat per l'autoritat judicial després de prestar declaració i, de moment, s'instrueixen diligències que seran lliurades al jutjat d'instrucció de primera instància i instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.

Imatge de les plantes decomissades a l'Alt Urgell

Imatge de les plantes decomissades a l'Alt Urgell | Guàrdia Civil