Vuit artistes participaran en el 6è Torrefarrera Street Art Festival

La sisena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) omplirà de l'1 al 8 de setembre de color 205 metres quadrats més del municipi amb les obres dels 8 artistes seleccionats d'entre les prop de 50 propostes que s'han rebut enguany, una xifra rècord.

 

Les obres han arribat d'artistes d'arreu del món (Itàlia, Argentina, Xile, diferents punts d'Espanya, Xile, Suïssa, el Marroc…) i l'organització en destaca la qualitat artística. Per primer cop, a més, aquesta edició compta amb paritat de gènere, situació que no és habitual en aquests certàmens, on predominen les obres signades pels homes.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Relació d'artistes seleccionats

Aral (Alcanar, Tarragona)
BK (La Seu d'Urgell, Lleida)
Marina Vallo (Sant Celoni, Barcelona)
Panga i CO (Arbeca, Lleida)
Thomàs (Barcelona)
Alisa Host (Suïssa)
Tara (Marroc)
Alessiainart (Xile)

 

Les obres escollides per l'organització responen a temàtiques actuals com el respecte pels animals i la natura, la cultura popular o les emocions, entre altres. El TSAF és un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d'art urbà nacionals i internacionals. Quan finalitzi aquesta edició, s'hauran pintat 54 murals a concurs en prop de 4.900 metres quadrats de parets del municipi.

 

Una iniciativa que volia embellir el poble

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre recordava en la presentació de la sisena edició, que va tenir lloc fa unes setmanes, que «aquest festival va començar com una iniciativa que volia embellir el poble i experimentar, a través d'una disciplina que aleshores començava a tenir certa popularitat a Catalunya, l'art al carrer».

 

Com en edicions anteriors, l'objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l'art urbà com a mitjà d'integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l'art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.