Alerta: Volen limitar el subministrament d’aigua a les cases

El director general de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha advertit que hi pot haver restriccions al subministrament d’aigua de boca a finals d’any si persisteix la sequera. «Si no plou durant la primavera i no plou durant la tardor, podríem tenir restriccions a final d’any per als usuaris», ha alertat entrevistat per Rac1.

Reyes ha explicat «s’han trencat tots els pronòstics» i que des del temporal Glòria de l’any 2020 «no ha plogut normal», per la qual cosa la situació «és crítica». «Aquest any ja és molt més complicat garantir l’abastiment ininterromput a l’àrea metropolitana i a altres municipis si no plou durant la primavera i la tardor. Podem tenir un estiu molt dur», ha avisat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El director general d’ACA també ha confirmat que el Govern està estudiant buidar completament l’embassament de Sau, a Osona, i transvasar tota l’aigua al de Susqueda (Selva), per tal de preservar-ne la qualitat. «Ara fa fred i l’aigua té bona qualitat», ha dit, però a mesura que passi el temps «podria estratificar-se», perdre oxigen i provocar la mort dels peixos que hi habiten. Llavors «la qualitat podria ser dolenta per ser potabilitzada», ha subratllat.