Comarques

Alerta: Volen limitar el subministrament d’aigua a les cases

L'ACA senyala que s'han trencat tots els pronòstics

Mar Laborda
  • febrer 26, 2023
  • 2 min read
Alerta: Volen limitar el subministrament d’aigua a les cases

El director general de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha advertit que hi pot haver restriccions al subministrament d’aigua de boca a finals d’any si persisteix la sequera. «Si no plou durant la primavera i no plou durant la tardor, podríem tenir restriccions a final d’any per als usuaris», ha alertat entrevistat per Rac1.

Reyes ha explicat «s’han trencat tots els pronòstics» i que des del temporal Glòria de l’any 2020 «no ha plogut normal», per la qual cosa la situació «és crítica». «Aquest any ja és molt més complicat garantir l’abastiment ininterromput a l’àrea metropolitana i a altres municipis si no plou durant la primavera i la tardor. Podem tenir un estiu molt dur», ha avisat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El director general d’ACA també ha confirmat que el Govern està estudiant buidar completament l’embassament de Sau, a Osona, i transvasar tota l’aigua al de Susqueda (Selva), per tal de preservar-ne la qualitat. «Ara fa fred i l’aigua té bona qualitat», ha dit, però a mesura que passi el temps «podria estratificar-se», perdre oxigen i provocar la mort dels peixos que hi habiten. Llavors «la qualitat podria ser dolenta per ser potabilitzada», ha subratllat.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *