Vithas, patrocinador principal i servei mèdic oficial de la I Marató de Lleida

L’Hospital Vithas Lleida ha signat un acord de patrocini amb l’Associació Esportiva Marató de Lleida en el marc de la seva estratègia de promoure la pràctica esportiva com a hàbit de vida saludable. D’aquesta manera, Vithas Lleida es converteix en partner sanitari oficial de la carrera, que passa a dir-se Marató Vithas Lleida. Aquesta primera edició que se celebra el dia 30, té com a objectiu arribar als 600 inscrits, amb participants de diferents comunitats autònomes.

 

En virtut d’aquest patrocini, Vithas Lleida, com a partner sanitari de referència, oferirà cobertura sanitària durant els esdeveniments esportius, de manera que tots els participants que necessiten assistència hospitalària seran atesos a Vithas de Lleida, tant a l’hospital com al centre mèdic.

 

En aquest sentit, la Unitat de Medicina Esportiva de Vithas Lleida ofereix, tant a esportistes d’elit com a qualsevol persona que practiqui activitat física i s’hagi inscrit a les carreres, una varietat de proves per a descartar qualsevol patologia; així com conèixer la capacitat funcional de l’esportista i realitzar una adequada prescripció d’exercici físic. D’aquesta manera, el corredor podrà modificar les càrregues d’entrenament, segons valoració de llindars i estimar i millorar el seu rendiment abans de les carreres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Promoure hàbits de vida saludable

Amb motiu d’aquest acord, Josep Morera, director gerent de Vithas Lleida, ha destacat que «Vithas aposta per oferir la millor experiència pacient no només a través d’una assistència sanitària de qualitat, sinó també promovent hàbits de vida saludable i la sana competició entre la població. Per això donem suport a aquest tipus d’esdeveniments que fomenten la pràctica esportiva, clau per prevenir malalties».

 

Per la seva banda, Sisco Larrull, president de l’Associació Esportiva Marató de Lleida, que té una llarga trajectòria com atleta i organitzador d’esdeveniments esportius, ha agraït l’aposta realitzada per Vithas Lleida. «Donar les gràcies al compromís d’una empresa tan consolidada i compromesa dins del món de la salut com Vithas, els nostres esportistes estaran en bones mans amb una empresa referent dins de la sanitat privada», ha afegit.

Diumenge 30 a las 8.45h, tret de sortida de la Marató Vithas Lleida de 42km. La prova atlètica es celebrarà el dia 30 de octubre. La distància que tindran que córrer els maratonians serà de 42.195 metres- i tindrà la sortida i l’arribada als Camps Elisis de Lleida. A les 8.45 es farà la sortida, juntament a la prova de 10 quilòmetres i, un quart d’hora més tard, s’iniciarà la caminada popular de 9 quilòmetres.

 

Aquesta competició també contarà amb una jornada prèvia, que es farà al barri de Llívia: las carreres Special Olyimpics, per esportistes amb síndrome de Down i també amb curses infantils. El mateix diumenge 30 també hi haurà una carrera de deu kilòmetres en la qual podran apuntar-se els esportistes que prefereixin un recorregut més assequible. En total, s’espera que en totes les activitats participen unes 3.000 persones, amb un impacte econòmic d’entre 110.000 i 140.000 euros, segons informa l’associació.

Els hàbits saludables, aposta de Vithas per a prevenir malalties

Córrer és una de les pràctiques esportives que més usuaris duen a terme, per això Vithas dona suport a aquest esport. De fet, el running conta amb un creixent nombre d’aficionats a Espanya: la xifra de corredors va créixer un 5,13% l’any passat, segons la Real Federació Espanyola d’Atletisme . A més, quasi la meitat dels ciutadans que practiquen un esport, un 47%, prefereixen fer-ho a l’aire lliure, segons l’enquesta d’Hàbits Esportius del Ministeri de Cultura i Deportes .

Sobre Vithas

El grup Vithas està integrat per 19 hospitals i 31 centres mèdics i assistencials distribuïts per 13 províncies. Els 12.500 professionals que conformen Vithas l’han convertit en un dels líders de la sanitat espanyola. A més, el grup integra a la Fundació Vithas, Vithas Red Diagnòstica, la central de compres PlazaSalud, i una participació a la Red Asistencial Juaneda, el primer grup hospitalari de Baleares.

 

Vithas, pertanyent al grup Goodgrower, fonamenta la seva estratègia corporativa en la qualitat assistencial acreditada, l’experiència pacient, la investigació i la innovació i el compromís social i mediambiental.