Successos

Una vintena de persones denuncien els abusos sexuals continuats d’un capellà a Catalunya

El mossèn va morir el 2004

Mar Laborda
  • febrer 26, 2023
  • 2 min read
Una vintena de persones denuncien els abusos sexuals continuats d’un capellà a Catalunya

Una vintena de persones ha denunciat els abusos sexuals continuats d’un capellà a Barcelona i Caldes d’Estrac en les dècades dels 60 i 70, segons han avançat ‘El País’ i ‘Catalunya Ràdio’. El mossèn denunciat, Josep Vendrell Cortasa, va morir el 2004. Les víctimes eren nens que tenien entre 8 i 15 anys, i algunes van patir violacions setmanals. Les víctimes temen que hi hagi més persones afectades a Montcada i Reixac, on també va fer de rector entre 1975 i 1990. Almenys una quinzena de persones ha fet arribar el seu relat al Defensor del Poble.

A Caldes d’Estrac hi va ser entre 1970 i 1975, on també s’encarregava de l’agrupament escolta, de l’escola parroquial i de l’escolania. Va arribar després de ser denunciat a Barcelona per algunes famílies a la policia i al bisbat quan treballava a l’Agrupament Escolta Aureli Escarré, vinculat a la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino. La resta de famílies, però, va donar ple suport al mossèn.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

I és que, en general, les famílies el respectaven molt i ningú el qüestionava, fins i tot quan presumia davant d’ells de conèixer els penis dels seus fills, segons han explicat les víctimes, que el descriuen com «un gran manipulador, un psicòpata i molt carismàtic». Explicava als pares que donava classes de sexualitat als nens.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *