Una vintena de persones denuncien els abusos sexuals continuats d’un capellà a Catalunya

Una vintena de persones ha denunciat els abusos sexuals continuats d’un capellà a Barcelona i Caldes d’Estrac en les dècades dels 60 i 70, segons han avançat ‘El País’ i ‘Catalunya Ràdio’. El mossèn denunciat, Josep Vendrell Cortasa, va morir el 2004. Les víctimes eren nens que tenien entre 8 i 15 anys, i algunes van patir violacions setmanals. Les víctimes temen que hi hagi més persones afectades a Montcada i Reixac, on també va fer de rector entre 1975 i 1990. Almenys una quinzena de persones ha fet arribar el seu relat al Defensor del Poble.

A Caldes d’Estrac hi va ser entre 1970 i 1975, on també s’encarregava de l’agrupament escolta, de l’escola parroquial i de l’escolania. Va arribar després de ser denunciat a Barcelona per algunes famílies a la policia i al bisbat quan treballava a l’Agrupament Escolta Aureli Escarré, vinculat a la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino. La resta de famílies, però, va donar ple suport al mossèn.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

I és que, en general, les famílies el respectaven molt i ningú el qüestionava, fins i tot quan presumia davant d’ells de conèixer els penis dels seus fills, segons han explicat les víctimes, que el descriuen com «un gran manipulador, un psicòpata i molt carismàtic». Explicava als pares que donava classes de sexualitat als nens.