Vielha e Mijaran recupera la pista de gel

Imatge de la façana del Palau de Gel de Vielha

Imatge de la façana del Palau de Gel de Vielha | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran ha signat amb l'Ajuntament de Barcelona el conveni, pel qual la capital aranesa disposarà aquest mateix hivern d'una pista de gel mòbil. Es tracta d'una instal·lació provisional que al Palau de Gel de Vielha fins a 2022.

 

D'aquesta manera els usuaris d'aquest equipament municipal podran tornar a utilitzar la pista de gel després de diversos mesos tancada per una greu avaria en el sistema de refrigeració. La Secretària de l'Esport pagarà el transport i el seu muntatge i l'Ajuntament de Vielha haurà de pagar el lloguer de la pista al seu homònim de Barcelona.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'heliport de Vielha ja pot operar les 24 hores del dia

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, va confirmar l'any passat durant la visita a l'heliport de Vielha que aquesta instal·lació ja podia operar les 24 hores del diaAmb aquesta ampliació de servei, les emergències mèdiques i els rescats de muntanya en seran els grans beneficiats. Tot i que aquest equipament també fa altres funciona com avituallament, trasllat de residus de refugis de muntanya, vols turístics d'heliesquí i treballs aeris en alta muntanya.

 

Gavin va destacar que l'heliport de la Val d'Aran gaudeix de serveis «d'última tecnologia» i l'equipara amb les «instal·lacions més modernes dels aeroports del país». El síndic d'Aran, Carles Barrera, va afegir que ha de ser «un referent europeu en aquest tipus d'infraestructures» i va anunciar la construcció de tres nous hangars per poder augmentar l'oferta de serveis. Es preveu que puguin funcionar l'estiu del 2019.

 

L'ampliació ha consistit a assegurar l'operativitat de la instal·lació de dia i de nit, a banda d'adequar els espais interiors de l'actual hangar com a zona de serveis i sala de gestió d'emergències i instal·lar una plataforma d'estacionament en un terreny adjacent. Gavin va aprofitar la visita a la Val d'Aran per comprovar l'evolució de les obres que s'estan fent a la carretera C-28 al port de la Bonaigua. Aquestes obres evolucionen a bon ritme i durant la temporada d'esquí s'aturaran per evitar talls de circulació en una època de major afluència turística.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat es va reunir també amb responsables de turisme del Govern aranès per tractar la incorporació de la Val d'Aran com a destinació d'esquiadors en els paquets turístics que comercialitza el touroperador Quality Travel amb vols a l'Aeroport de Lleida-Alguaire procedents de diferents ciutats de Suècia. Actualment es compta amb tres hotels de la Val d'Aran que ofereixen places hoteleres però Gavin va dir que confia a poder-ne augmentar la quantitat per poder augmentar els esquiadors que arribin a l'Aran a través d'aquest touroperador.