Victòria d’infart de l’Actel Força Lleida a Castelló

Victòria d’infart de l’Actel Força Lleida a Castelló| Redacció – Fotografia: @en_vespra

Victòria d’infart l’aconseguida per l’Actel Força Lleida en derrotar l’Amics Castelló per 77 a 80 al Ciutat de Castelló. Un triple de Juampi Sutina a falta de pocs segons pel final donava la setena victòria de la temporada als lleidatans i els hi permet seguir líders una jornada més. Alfons Alzamora ha estat el jugador del conjunt lleidatà més valorat amb 13 punts, 5 rebots, 1 assistència, i 21 de valoració.

El partit començava amb un ritme de joc elevat, el qual feia que ràpidament ambdós conjunts intercanviessin diverses cistelles. No obstant, un inspiradíssim Edu Duran, seria l’encarregat de trencar el primer quart amb tres triples seguits a favor de l’Amics Castelló que col·locaven el 13-4 al marcador i obligaven a Borja Comenge a demanar temps mort quan corria el minut 4:30 de joc. L’Actel no aconseguia defensar amb solvència, això ho aprofitava Edu Duran per aconseguir un 4/4 de triples i mantenir el conjunt local per davant en l’electrònic (23-13). En aquest moment, Alfons Alzamora aconseguia anotar dos tirs lliures i una cistella sota l’anella que atansaven als lleidatans en l’electrònic (23-17) quan quedaven dos minuts per acabar el primer quart. Després que tots dos equips volguessin ampliar i retallar la distància respectivament, la renta de sis punts es mantenia al final del primer quart (28-22).

En l’inici del segon quart, l’Amics Castelló aconseguia un parcial de (6-0) que ficava la màxima avantatja local en el partit (34-22). L’Actel Força Lleida demostrava perquè és el líder de la categoria i responia amb un parcial de 0-8 gràcies a l’encert exterior de Sans i Miki Feliu, i posteriorment del pivot Mbaye, que aconseguia anotar una cistella de dos punts per col·locar els lleidatans tant sols quatre punts a sota en l’electrònic quan el tècnic local decidia parar el partit al minut 14 de joc. Tot i això, l’Actel Força Lleida estava crescut i primer una cistella de Mbaye, i després un gran triple de Nevels col·locaven al conjunt de la Terra Ferma per davant al marcador (34-35) i ampliaven el parcial a 0-13. L’encarregat de trencar aquest parcial negatiu de l’equip local no podia ser un altre que Edu Duran, el qual, amb una cistella de dos punts tornava a posar per davant l’Amics Castelló. Quan faltaven tres minuts pel descans, el conjunt local aconseguia una cistella de 2+1 i ampliava la renta a 44-39. Els lleidatans intensificaven la defensa i primer Juampi i després un triple de Miki Feliu tornaven a avançar els lleidatans en l’electrònic (44-46), marcador amb el que s’arribaria al descans.

El tercer quart era molt disputat, prova d’això era la diferència de tres punts favorables al Força Lleida a l’equador del quart (51-54). Els lleidatans tornaven a patir molt en el rebot ofensiu i l’Amics Castelló ho castigava anotant un triple que empatava el partit a 54 punts. Una molt bona acció individual de Marc Rubin de Celis acabava en un 2+1 però l’equip local es col·locava un altre cop per davant (61-60) a falta de 1:33 per arribar a l’últim quart. Miki Feliu anotava un tir lliure i empatava el partit a 61-61, resultat amb el que s’arribaria als últims deu minuts de joc.

La igualtat en el marcador es mantenia en l’inici de l’últim quart, després d’una gran combinació del conjunt lleidatà, Sevillano anotava una cistella que ficava el Força Lleida dos punts per sobre (68-70) al minut 35 de joc. Posteriorment era Nevels l’encarregat d’obrir una escletxa molt important a favor de l’equip visitant, primer amb una cistella al contraatac i després amb un gran triple ampliava la distància en l’electrònic en nou punts (68-77) quan restaven 2:12 minuts de partit. No obstant, l’Amics Castelló no havia dit l’última paraula i amb un seguit de cistelles ràpides obtenia un parcial de 9-0 i empatava el partit (77-77) quan només quedaven 22 segons de partit, moment en que Borja Comenge demanava temps mort per preparar l’últim i decisiu atac visitant. Garrett Nevels rebia la pilota i el cronòmetre iniciava el compte enrere, l’Amics Castelló pressionava a l’escolta nord-americà i aconseguia que perdés la pilota, però Nevels, juntament amb un jugador castellonenc, es tirava al terra i era capaç de recuperar la pilota i assistir a Juampi Sutina, que llençava des de la línia de tres punts i anotava un triple clau a falta de 4 segons pel final (77-80). L’Amics Castelló demanava temps mort per intentar anotar una cistella de tres punts i portar el partit a la pròrroga. Amb la pilota en joc, el conjunt lleidatà decidia no fer falta i els locals, sota la pressió de la defensa lleidatana, es veien obligats a llençar un triple que no entrava, certificant la setena victòria de la temporada de l’Actel Força Lleida per un resultat final de 77-80.