Edició 2020

Vermuts i posta de sol per gaudir del paisatge dels ametllers florits a les Garrigues

  • febrer 13, 2020
  • 3 min read

A partir del proper cap de setmana i fins que acabi la floració | LleidaDiari.cat

Coincidint amb l'inici de la floració de l'ametller, el Consell Comarcal de les Garrigues, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els ajuntaments d'Arbeca, Castelldans, l'Albi i la Floresta, promouen del 16 de febrer i fins que acabi la floració, unes zones senyalitzades per gaudir dels camps d'ametllers florits.

 

Enguany com a novetat s'organitza a Arbeca i Castelldans unes activitats per als visitants: dos vermuts i una cita per gaudir d'una posta de sol, un espectacle de la natura. Els vermuts tindran lloc el 16 de febrer a Arbeca i el 8 de març a Castelldans. La trobada per la posta de sol serà el 22 de febrer a Arbeca.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Els espais d'ametllers florits

Els espais proposats per l'ens comarcal recorren els municipis de l'Albi, Arbeca, Castelldans, la Floresta i la Granadella. Es recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant en els terrenys proposats per veure de prop la flor blanca i rosada d'aquest arbre, amb el màxim de respecte per l'arbre i els camps.

 

Els visitants que gaudeixin dels vermuts i la posta de sol podran degustar els productes i plats de productors agroalimentaris i restauradors de la zona. Els vermuts començaran a les 11.30 h i la cita per la posta de sol serà a partir de les 17.00 h. Per tal de gaudir de les degustacions caldrà adquirir tiquets a partir d'1 €.

 

Altres activitats

A banda, la passejada per gaudir d'aquests paisatges efímers es pot completar amb altres activitats. Per exemple, amb la visita a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d'art rupestre llevantí, l'Espai Macià, l'Espai Cèsar Martinell, o alguns dels castells que hi ha a la comarca. A la Cooperativa d'Arbeca també es faran una sèrie d'activitats relacionades amb els ametllers florits.

 

A Castelldans, el Consell Esportiu de les Garrigues, organitza el 23 de febrer una caminada entre ametllers florits d'uns 10 km. I a la Granadella, el dia 1 de març, Olea Soul, organitza l'Experiència entre ametllers florits en la qual es podrà participar en un taller de cuina, un esmorzar al camp, un dinar gastronòmic i una visita a una trencadora d'ametlles.

 

També et poden interessar…

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.