Les vendes de cotxes a la demarcació de Lleida van baixar un 1,54% l’any passat

Imatge de la llum d'un cotxe

La contaminació és un dels factors que explica la baixada | Pixabay

Les vendes de cotxes – turismes i tot terreny – van caure l'any passat a la demarcació de Lleida, un 1,54%, xifra que representa 120 unitats menys que el 2018.

 

El president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció (APEA), Xavier Freixes, ha explicat que un dels factors més importants de la «frenada» es deu a la situació que s'ha generat amb relació a les limitacions per les emissions de CO₂ i ha volgut traslladar un missatge de «tranquil·litat» per als possibles compradors assegurant que els cotxes nous d'ara «no contaminen».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

A Catalunya les vendes van caure un 6,28%

A Catalunya les vendes van caure un 6,28%. L'Associació ha signat un conveni de dos anys amb Fira de Mollerussa per col·laborar en l'àmbit organitzatiu. Freixes ha destacat que encara que al conjunt de Catalunya les dades de vendes de vehicles siguin «pessimistes», a Lleida «només» van baixar un 1,54%, el que representa 120 cotxes. En total, a la demarcació es van vendre 7.952 cotxes i tot terreny durant el 2019. Freixes ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat als consumidors que estiguin pensant a comprar un cotxe i tinguin dubtes per les limitacions que s'estan imposant a les emissions de CO2.

 

Freixes ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura d'un conveni amb Fira de Mollerussa. En aquest sentit, el president de l'ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ah destacat el Saló de l'Automòbil que enguany celebra la 40a edició en el marc de la Fira de Sant Josep, i ha recordat que a l'edició de l'any passat es van vendre 285 cotxes, xifra que va representar el 3,6% de les vendes registrades a la demarcació de Lleida durant tot el 2019.

 

Tots els models nous no són contaminants

En aquest sentit, ha assegurat que tots els models nous no són contaminants i ha pronosticat que els actuals sistemes de combustió es mantindran els anys vinents perquè una renovació de l'actual parc de vehicles de la demarcació, que arriba a 228.000 vehicles, per substituir-los per elèctrics, s'ha de fer de manera «sostenible». Per part de l'associació, el conveni signat inclou compromisos d'assessorament i col·laboració en l'àmbit organitzatiu així com proposar activitats de diferent índole al certamen i promocionar la participació dels seus associats alhora que difondre entre aquests els esdeveniments organitzats per l'ens firal.

 

Fira de Mollerussa es compromet per la seva banda a facilitar la participació dels 500 associats a l'APEA, mitjançant campanyes de promoció. Actualment, el col·lectiu representa una vintena d'expositors dels quals la major part exposen al Saló de l'Automòbil.

 

També et poden interessar…