Societat

Les vendes del comerç minorista es moderen a Catalunya amb un lleu creixement

L'increment és superior a la mitjana del conjunt de l'Estat, que registra un augment del 0,5%

Marta Romera
  • octubre 31, 2022
  • 2 min read
Les vendes del comerç minorista es moderen a Catalunya amb un lleu creixement

Les vendes del comerç minorista al mes de setembre van créixer un 1,6% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons ha informat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La xifra suposa una moderació respecte de l’agost, quan les vendes del sector van registrar un increment del 3%.

 

Ara bé, el creixement és superior a la mitjana del conjunt de l’Estat, on la variació anual a preus constants del mes de setembre va tancar amb un augment d’un 0,5%, tres dècimes menys que a l’agost. L’índex corregit a efectes estacionals i de calendari va ser d’un 0,1% respecte del setembre de l’any anterior, la mateixa xifra que la registrada a l’agost.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per comunitats, on més van créixer les vendes va ser a les Illes Balears, un 9,2% en termes interanuals, les Illes Canàries (+5,9%), i Castella i Lleó (+1,7%). Contràriament, els majors descensos van ser a Melilla (-4,9%), La Rioja (-4%) i Castella la Manxa (-3,3%). Pel que fa a l’ocupació, Catalunya va registrar-ne un 1,6% més que el setembre del 2021. Ara bé, aquesta xifra suposa un retrocés respecte del mes d’agost del 2022, quan l’ocupació va créixer un 2,8%. A l’Estat, els llocs de feina del comerç al detall van augmentar un 2,2%, cinc dècimes menys respecte de l’agost.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *