Set detinguts en una operació policial contra la falsificació d’entrades del Barça

Els jugadors del Barça celebren un gol davant l'Athletic Club

La Guàrdia Civil investiga la venda d'entrades fraudulenta al Barça| CatalunyaDiari.cat

 

La Guàrdia Civil està duent a terme aquest divendres al matí una operació a Barcelona contra un total de 8 empreses que haurien falsificat entrades per partits al Camp Nou. La intervenció de la benemèrita a Barcelona, així mateix, se centra en un reduït nombre d'empreses que feien servir el mateix mètode fraudulent per eludir els controls de seguretat del F.C.Barcelona i vendre entrades a l'esquena del club. 

 

Segons va informar en un primer moment la Guàrdia Civil a 'CatalunyaDiari.cat', hi ha hagut un total de 10 detinguts en una operació que contempla una desena d'escorcolls a la ciutat comtal. L'operació, en aquest mateix sentit, compta amb la col·laboració d'un club blaugrana, que hauria deixat d'ingressar més d'un milió d'euros a causa d'aquesta pràctica. 

 

Hores més tard els investigadors, han confirmat a 'CatalunyaDiari.cat' que el balanç final ha estat de 7 persones detingudes i una d'investigada. En el marc de l''Operació Duarte, finalment s'han realitzat uns 12 registres que han finalitzat al voltant de les sis de la tarda.  

 

Set empreses de Barcelona, sota sospita

El mètode fraudulent emprat per les empreses inculpades es basava en la duplicació dels codis 'QR' de les entrades. A través d'aquesta còpia, s'haurien duplicat milers d'entrades que no haurien passat per la caixa del Camp Nou i els guanys haurien estat íntegrament per a aquests grups empresarials. 

 

Entrades de l'operació anti-frau articulada pel Barça-Madrid de l'any passat

Entrades de l'operació anti-frau articulada pel Barça-Madrid de l'any passat | FC Barcelona

 

 

També cal esmentar, d'altra banda, que l'entitat que presideix Josep Maria Bartomeu s'ha queixat reticentment de la revenda d'entrades. Tant és així, que el club va sancionar un total de 2.822 socis i en va expulsar 33 per fer negoci amb els seus carnets per al Camp Nou

 

La intervenció de la Guàrdia Civil en aquestes empreses instal·lades a la capital catalana ha estat autoritzada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona i, segons esmenta el mitjà que ha tret a la llum la informació, la intervenció compta amb la col·laboració del Barça i el suport de la Fiscalia Anticorrupció. El F.C.Barcelona ja ha multat més de 2.000 socis per fer un ús irregular de les seves entrades i ara des del club esperen que el cop sigui determinant.