La Seu Vella comptarà amb tecnologia d’última generació per a la millora de la gestió

L'alcalde i president del Consorci del Turó de la Seu Vella, Miquel Pueyo, ha presidit la renovació del conveni de col·laboració amb la Fundació ICG per impulsar accions conjuntes per a la modernització i tecnificació dels sistemes de gestió del Turó.

 

Juntament amb el paer en cap, l'acord l'han firmat el president de la Fundació ICG, Antoni Siurana; el delegat del Govern de la Generalitat, Bernat Solé; el president del Grup ICG, Andreu Pi, i el director del Consorci, Joan Baigol. A acte també han assistit la directora general del Grup ICG, Meritxell Pi, i el regidor de Cultura i Ciutat, Jaume Rutllant.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Miquel Pueyo ha agraït la implicació i el compromís d'una empresa de caràcter internacional com ICG amb l'element patrimonial de referència de Lleida: «És un suport que exemplifica l'èxit de la col·laboració público-privada també en termes de patrimoni cultural i històric. Cal agrair especialment la continuïtat en el temps de la Fundació ICG, donat que aquest conveni està en marxa des de l'inici de la constitució del Consorci del Turó. És un acord important. El nou software que s'incorpora suposa un pas endavant cap a la gestió del Conjunt Monumental».

Imatge de la signatura d'un conveni a la Seu Vella

La Seu Vella comptarà amb tecnologia d’última generació per a la millora de la gestió i funcionament del Consorci | LleidaDiari.cat

 

Conveni que renova el compromís que el grup tecnològic va assumir fa anys

El president del Grup ICG, Andreu Pi, i el de la Fundació ICG, Antoni Siurana, han expressat la seva satisfacció per la signatura d'aquest conveni que renova el compromís que el grup tecnològic va assumir fa anys amb el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida. Andreu Pi ha assegurat que «la voluntat del Grup ICG és continuar implicats i compromesos en donar suport al patrimoni històric i cultural de la ciutat». Així, ha destacat que «amb la signatura d'aquest conveni es faciliten eines tecnològiques que permeten disposar de la informació en temps real de la gestió del Consorci i aportar un valor afegit a la Seu Vella».

 

Amb la renovació del conveni es modernitzen els sistemes informàtics per a la gestió i funcionament del conjunt monumental, amb les noves solucions globals HIOPOS, desenvolupades amb tecnologia d'última generació pel Grup ICG, que substituiran les que hi havia actualment. Així mateix, es continuarà promocionant el potencial interès turístic, cultural i patrimonial que representa el Turó de la Seu Vella. L'acord se signa per una durada de 4 anys renovables amb 4 més. La Fundació ICG aportarà més de 80.000 euros.

 

Tecnologia d'última generació

El sistema HIOPOS s'implantarà al Punt de Venda i gestionarà l'adquisició d'entrades. Emet un codi QR des d'on els visitants podran accedir a una plataforma on trobaran la informació en format àudio o text per seguir el recorregut pel conjunt monumental. El sistema permet estalviar recursos, ja que no és necessari gestionar servidors, ni còpies de seguretat, ni actualitzacions que, amb HIOPOS, es realitzen automàticament amb els avantatges que suposa l'allotjament dels fitxers al núvol.

 

En el mateix sentit, s'implantarà l'aplicació HIOFFICE, que agilita tasques i millora els processos interns -gestió d'agendes, torns de personal, programació de visites… A més, actualitza de forma centralitzada productes, preus, ofertes i controla l'estoc dels articles, entre altres funcionalitats.

 

Una altra de les aplicacions que s'incorporen en virtut del conveni és HIOPOS ANALYTICS, un sistema de Business Intelligence que permet consultar informació de gestió a l'instant i des de qualsevol lloc i dispositiu. Facilita analitzar l'entrada de visitants o assistents als actes, fer comparatives, registrar la procedència, analitzar compres i moviments d'estoc… Es tracta d'una eina potent que permet, a través de la definició d'indicadors, analitzar tendències i fixar línies d'actuació amb una base d'informació estadística.

 

El conveni firmat avui respon, en primer lloc, a l'interès del Consorci en promoure i facilitar la gestió, així com, continuar amb la modernització i el desenvolupament tecnològic de tot el complex patrimonial i cultural del Turó de la Seu vella de Lleida, i en segon lloc, a la voluntat i a l'interès del Grup ICG i la Fundació ICG en la seva implicació i compromís amb el patrimoni històric i cultural de la ciutat i del conjunt de les comarques de Lleida.

 

L'acord de col·laboració i cooperació tecnològica renova el compromís signat l'any 2010 en què el Grup ICG es va convertir en el primer patrocinador del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, després de la seva creació i que va contemplar la informatització del Turó, dotant tant a la Seu Vella com al castell de la Suda, de les solucions informàtiques necessàries per al funcionament i la gestió del conjunt monumental.

 

Pugen els assistents a actes i es van recuperant visitants

En relació amb els darrers registres de la Seu Vella corresponents al que es porta de 2022, el nombre de visitants al conjunt monumental supera en un 75% els del 2021, però encara s'està per sota del 2019 en un 26%. Les dades són particularment positives pel que fa a assistents a actes celebrats a la Seu Vella aquest 2022. Hi ha un 320% més de persones que el 2021 i també se superen els assistents de 2019 en un 19% més.