Sense Categoria

La Seu Vella presentarà a la primavera la seva candidatura per a ser patrimoni UNESCO

Avatar
  • octubre 29, 2018
  • 2 min read

Imatge de la Seu Vella de Lleida en plena celebració del Dia de la Seu Vella | LleidaDiari.cat

 

La candidatura de la Seu Vella de Lleida per ser Patrimoni de la Humanitat presentarà la primavera de 2019 la documentació definitiva amb un gir temàtic. Tal com ha explicat Joan Ramon González, president dels Amics de la Seu Vella, es recuperaran els orígens i destacaran el «valor històric i artístic del monument» i no tant el de paisatge cultural com s'havia fet fins ara. González també ha fixat en aquesta primavera el moment en què poden començar les obres pendents, després que l'estat espanyol hagi recuperat la partida prevista, segons el director del Consorci del Turó, Joan Baigol. Aquest diumenge s'han tancat els actes lúdics i festius per commemorar el Dia de la Seu Vella, que ha aplegat activitats diverses entorn del monument.

 

Un equip de persones treballen ara en el nou document, del qual es va presentar un esborrany aquesta primavera i que ja incorporava aquest canvi temàtic, segons el president, coordinat per l'expert i responsable de la candidatura, Joan Reguant. «Tindrà l'accent posat en el valor patrimonial estrictament» i així «serà més fàcil que acabi de passar l'examen final», ha reblat. El president de l'entitat ha destacat que el «plus important» de la Seu Vella per ser reconeguda Patrimoni de la Humanitat és que «a l'entorn hi ha una fortalesa». Una singularitat que assegura que és «contradictòria d'un lloc de pau i de pregària però també de lluita i de defensa».

 

En vistes també a la primavera de l'any vinent, González ha explicat que es podrien engegar les obres pendents del monument, que consten de la recuperació de les cobertes del claustre, acabar la restauració del campanar i l'actuació a la Porta dels Apòstols. Unes actuacions que havien quedat «aturades» per la situació política a Catalunya i que, segons detalla González, el mateix director del Consorci del Turó de la Seu Vella els anunciava que «l'estat espanyol ha recuperat la partida per fer les obres», fet que els satisfà. De fet afegeix, que la primavera de 2019 «sent moderadament optimistes» es disposarà de la documentació definitiva de la candidatura i també obres començades.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *