Lleida

Els veïns de Turó de Gardeny disposaran de nou local social abans d’acabar l’any

D'aquesta forma es resol una demanda «històrica» del veïnat

Marta Romera
  • desembre 16, 2022
  • 3 min read
Els veïns de Turó de Gardeny disposaran de nou local social abans d’acabar l’any

L’Ajuntament de Lleida està enllestint les obres d’instal·lació d’un mòdul prefabricat que acollirà el nou local social del barri de Turó de Gardeny, donant resposta així a una petició del veïnat que s’arrossegava des de fa anys. El local està situat al costat de la ludoteca del barri, al final del carrer Mart, i compta amb prop de 90 metres quadrats de superfície polivalent, mentre que el conjunt de la parcel·la fa 1.151 m².

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Aquesta era una demanda històrica de l’associació de veïns de Turó de Gardeny. Ens hi vam comprometre, tot i que potser no hem pogut fer-ho amb la celeritat que voldríem, com moltes altres coses per aquests dos anys de Covid i per les limitacions econòmiques. Esperem i desitgem que sigui un element de referència que promogui i faci més fruitoses i més còmodes les actuacions de l’associació de veïns», ha afirmat Pueyo, qui també ha estat acompanyat pel regidor del barri, Jaume Rutllant.

 

Per la seva banda, Postius ha destacat que l’actuació també inclou tota la zona exterior del solar, que es condicionarà perquè els veïns i veïnes puguin fer-ne ús també per a les seves activitats. «S’ha trigat, perquè la tramitació és complicada, però ens vam comprometre a que abans de final d’any estigués instal·lat. Aquesta setmana està previst acabar amb les tasques d’instal·lació del nou equipament, i es faran llavors els treballs d’instal·lacions, de connexió a la xarxa d’aigua i enllumenat i en paral·lel estem coordinant les diferents regidories per tal d’arranjar tota la zona i disposar el paviment de grava, perquè sigui un espai endreçat i per al gaudi de tots els veïns i veïnes», ha explicat el regidor d’Urbanisme.

A més, Postius ha recordat que al barri també està previst una actuació de millora de l’accés al turó de Gardeny amb fons europeus «que permetrà als veïns i veïnes gaudir molt més d’aquest espai privilegiat, que ha viscut d’esquena molt de temps al barri». La presidenta de l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny, Montse Muixí, ha destacat la satisfacció del veïnat perquè «després de tants anys sense tenir-lo, és un orgull tenir local i poder gaudir-lo tots. Estarem tots aquí fent pinya», ha afirmat.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *