Els veïns de Magraners es mostren preocupats per l’augment de robatoris a cases durant l’estiu

Els veïns dels Magraners estan preocupats. I ho estan arran d'una sèrie de robatoris que han tingut lloc durant aquest estiu a diferents immobles del barri. El darrer va tenir lloc la matinada del dissabte al diumenge en una casa de tres plantes on els presumptes lladres es van endur diverses pertinences personals i de valor dels propietaris que, en el moment dels fets, dormien en una de les habitacions. Segons ha explicat a LleidaDiari.cat la filla del matrimoni que el passat dissabte va patir un robatori, els presumptes lladres van entrar grimpant pel tub del gas de la façana fins a aconseguir arribar a la primera planta i accedir a la casa pel menjador.

 

Una vegada dins, explica la jove, van fer-se amb un ordinador portàtil, joies d'or, carteres, diners en efectiu i telèfons mòbils. Malgrat que els propietaris de la casa estaven dormint en el moment del robatori, no es van assabentar de la presència dels presumptes lladres, ja que, el gos que tenen no va bordar. En aquest sentit, la filla dels afectats ha pogut confirmar a través del seu veterinari que l'animal va rebre algun tipus de producte que va fer que no bordés en cap moment davant la presència aliena dels lladres. «El veterinari ens ha confirmat que van donar-li alguna substància al gos que va digerir i que, possiblement, li van donar barrejat amb menjar perquè no mostrés oposició a engolir-ho», explica la jove.

 

Davant els fets, les víctimes del robatori van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, els quals, es van desplaçar fins a l'immoble amb la unitat de la policia científica per tal d'agafar mostres de petjades dactilars. No obstant això, lamenta la noia, aquesta tasca es va tornar impossible en adonar-se que havien entrat a casa amb guants de làtex i que, per tant, no hi havia petjades dactilars. Segons els propietaris d'aquesta casa, el seu és el quart robatori d'aquest estiu al barri i, en tots els casos, els presumptes lladres han dut a terme el mateix modus operandi de grimpar per les façanes.

 

L'Associació de Veïns pren cartes en l'assumpte

Per la seva part, l'Associació de Veïns de Magraners ha organitzat per aquest dijous 6 de setembre a les 20.00 hores de la tarda una xerrada informativa amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. L'objectiu de la trobada amb els veïns i membres de la policia és la d'aconsellar i mostrar bones pràctiques per a evitar robatoris en domicilis. Juan Gallardo, president de l'Associació de Veïns de Magraners, ha explicat a LleidaDiari.cat que es pretén donar als veïns les eines necessàries per a prevenir aquest tipus de pràctiques que, majoritàriament, es produeixen durant els mesos d'estiu.

 

En aquest sentit, Gallardo assegura que «hem de prevenir i no ser alarmistes». Finalment, el president veïnal ha afirmat ser coneixedor dels robatoris que estan tenint lloc en els darrers dies en el barri i ha volgut tranquil·litzar als veïns tot dient que els Mossos estan treballant al respecte. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han dit a LleidaDiari.cat que Magraners no és l'única zona de Lleida que ha patit algun robatori i que, «en cap cas», es tracta d'una situació preocupant o rellevant en aquest barri en concret.

 

Altres robatoris amb el mateix 'modus operandi'

El del passat dissabte a Magraners no ha estat l'únic robatori d'aquest estil a Lleida en els darrers mesos. Concretament, una patrulla de la Guàrdia Urbana va anar el passat dia 17 d'agost al carrer Parc de Lleida en rebre un avís d’un possible robatori atès que havien vist un individu que estava escalant en un edifici fins un balcó del primer pis. Un cop al lloc, els agents van sorprendre un individu quan sortia de l’immoble. Els agents el van aturar, el van identificar com a M.S., de 21 anys, nascut al Marroc i veí de Lleida, i van comprovar que portava una motxilla amb diverses eines, com una pota de cabra i diversos tornavisos. Tot seguit, van comprovar que al primer pis hi havia una finestra trencada. Davant el fets, els agents van detenir M.S. com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

 

Paral·lelament, la Guàrdia Urbana va rebre un avís el passat mes d'abril d'un veí informant que hi havia dos joves grimpant fins al balcó d'un primer pis i que trencaven el vidre d'accés a l'interior de l'habitatge ubicat al carrer Valls d'Andorra de Lleida. Els agents van comprovar que la finestra que dóna al carrer tenia el vidre totalment trencat, la persiana a mig aixecar, que hi havia llum a l'interior i moviment de persones. Al lloc es van personar diverses patrulles de suport i una patrulla del cos de Mossos d'Esquadra, que han controlat el perímetre de l'immoble.

 

La patrulla va accedir per la finestra i va observar dos joves amagats que duien una motxilla amb diverses eines utilitzades per realitzar el robatori, els quals van admetre que acabaven de trencar la finestra per accedir al domicili. Es va inspeccionar l'habitatge el qual es trobava tot registrat i amb objectes agrupats per la seva suposada sostracció. Davant els fets, els agents van detenir a I.B, i H.I., ambdós de 18 anys, nascuts a Marroc i veïns de Lleida, per un presumpte delicte de robatori amb força, i es van iniciar les diligències judicials corresponents.