Edició 2021

Un veí de Lleida compra 50.000 mascaretes per enviar-les a la Xina

  • gener 30, 2020
  • 2 min read
Un veí de Lleida compra 50.000 mascaretes per enviar-les a la Xina

La por per l'arribada del coronavirus a Espanya cada vegada és més elevada. De fet, han estat moltes les farmàcies les quals han confirmat que la venda de mascaretes per a protegir-se de la possible arribada del virus s'ha disparat en els darrers dies.

 

Ara bé, si hi ha alguna farmàcia que s'ha vist sorpresa pel pànic generat a la població, aquesta ha estat una de Lleida que ha arribat a vendre-li fins a 50.000 exemplars a un xinès instal·lat a la capital del Segrià. Segons avança aquest dijous el diari 'Segre', l'home va demanar tot aquest material per enviar-lo a la Xina, focus de la infecció. Més enllà d'aquesta gran petició, altres farmàcies de la demarcació també han acceptat que la venda de mascaretes ha augmentat i que, evidentment, la causa és el coronavirus.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Manca d'estoc en algunes farmàcies

Des del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya s'ha confirmat també la manca d'estoc que ha fet que moltes farmàcies s'hagin quedat sense aquest producte, tant a la distribuïdora Fedefarma com a altres com Alliance o Cofarme. Segons el Col·legi, aquesta manca d'estoc s'allargarà fins a la setmana que ve.

 

Des d'una de les farmàcies afectades s'ha explicat a l'ACN que els compradors responen a diversos perfils, entre els quals hi ha persones d'origen xinès, altres que han de viatjar a les zones de risc o fins i tot gent que ha d'anar a punts no afectats pel coronavirus, però que volen prendre precaucions abans d'agafar qualsevol avió o de transitar per qualsevol aeroport.

 

En tot cas, des del Col·legi de Farmacèutics s'adverteix que la mascareta exerceix, des del seu punt de vista, la funció de «pla b», i que seria més efectiu «incidir en la prevenció». S'afegeix que atès que ara com ara no hi ha risc de coronavirus a Espanya, caldria «posar el focus» en la qüestió preventiva.

 

També et pot interessar…

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.