Sense Categoria

Vehicles d’entre 1.000 i 40.000 euros, a Lleida Ocasió

LleidaDiari
  • gener 27, 2016
  • 5 min read
Vehicles d’entre 1.000 i 40.000 euros, a Lleida Ocasió

Vehicles d’entre 1.000 i 40.000 euros, a Lleida Ocasió| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Fira de Lleida acollirà del 29 al 31 de gener la celebració de la 19a edició de Lleida Ocasió, Fira del Vehicle d’Ocasió, saló que comptarà amb la participació de 27 expositors distribuïts en una superfície d’exposició comercial de 8.480 metres quadrats bruts, el que suposa un increment d’espai del 4,5% respecte a l’any 2015. El saló tindrà lloc als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte firal.

Com a novetat, enguany s’incorporen al saló com a expositors els sectors d’assessorament en la compra de vehicles, la garantia mecànica de vehicles d’ocasió i els productes de manteniment de vehicles. D’altra banda, hi ha un increment d’espai de 218 metres quadrats a l’exterior per a l’exposició de vehicles.
 
Lleida Ocasió aplegarà una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, d’ocasió i km 0, a més d’equipaments per a vehicles. Els vehicles exposats estaran perfectament revisats i amb garantia, a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament.
 
L’acte d’inauguració de la 19a edició de Lleida Ocasió tindrà lloc el divendres 29 de gener, a les 17.00 hores, al Pavelló 3 de Fira de Lleida. L’horari del saló serà de les 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. L’entrada a la fira és gratuïta.
 
L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que els visitants podran trobar a la venda uns 450 vehicles, un 6% més que en l’edició del 2015, de primeres marques i de totes les games i preus, i ha afegit que els organitzadors preveuen la presència d’uns 15.000 visitants i el tancament d’unes 150 vendes, xifres similars a les de l’any passat. Ros ha destacat que Lleida Ocasió va més enllà de la ciutat de Lleida ja que és una fira d’àmbit provincial. I ha afegit que és una cita que contribueix a l’activitat del sector de l’automòbil.
 
Una fira amb grans oportunitats
El president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, Xavier Freixes, ha defensat Lleida Ocasió com “una gran oportunitat de trobar una àmplia oferta de vehicles de la mà de grans professionals” que poden aconsellar els visitants sobre el vehicle que s’ajusta a les seves necessitats. A la mostra, segons Freixes, s’hi podran trobar vehicles de qualitat amb garantia professional, amb uns preus de fira ajustats. Aquests preus aniran dels 1.000 als 40.000 euros aproximadament.
 
El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha incidit en la consolidació de la fira, que porta ja 19 edicions, i en què la precària situació econòmica dels darrers anys afavoreix precisament la venda de cotxes de segona mà. Igualment, Simó ha dit que aquest saló té un impacte econòmic positiu en diversos sectors de la ciutat com l’hostaleria i la restauració.
 
“Lleida té una ràtio de vendes de cotxes de segona mà respecte a cotxes nous (2,8 usats per cada 1 de nou) molt superior a la de Catalunya (1’7 usats per 1 de nou)”, segons ha destacat el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, per palesar el pes d’aquest sector. Mir ha asseverat també que el certamen té una clara vessant social, perquè posa a l’abast de tothom —particulars i empreses— la possibilitat de comprar un vehicle, i una vessant econòmica, perquè “la inversió en vehicles genera activitat i és font de riquesa”.
 
De la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Octavi Miarnau, ha qualificat Lleida Ocasió d’una “fira d’èxit” i ha reiterat que una activitat firal com aquesta és un element de dinamització del territori.
 
Transferències de vehicles
Xavier Freixes ha donat també xifres sobre el sector i ha explicat que l’any 2015 la demarcació de Lleida va registrar 18.898 vendes de vehicles d’ocasió, un 6,58% més que l’any anterior. A més, Freixes preveu un progressiu envelliment del parc automobilístic (l’any 2010 més d’un 60% d’aquest parc tindrà més de 10 anys), el que potenciarà l’increment d’aquest parc i la importància del mercat de vehicles usats. Actualment el parc automobilístic de Lleida té una mitjana d’11’5 anys. Segons Freixes, els principals factors que poden animar al consumidor a comprar un vehicle d’ocasió són “la limitació en el pressupost de compra, la percepció de que aquesta opció permet adquirir un vehicle amb més prestacions, equipaments i de gama més alta” i, en certs casos, “la previsió de que s’està adquirint un vehicle per a un temps limitat, ja que en poc anys poden canviar les necessitats de l’usuari”.
 
Cal afegir que en els darrers anys la venda de vehicles usats s’ha polaritzat en els dos extrems (vehicles molt barats i vehicles de gama alta) i que l’any passat el preu mitjà de venda va ser 12.976 euros. Pel que fa als vehicles nous, el 2015 es van registrar a la demarcació lleidatana 6.842 matriculacions, un 32,19% més que l’any anterior.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *