Sense Categoria

Un nou vàter sense clavegueram per salvar milions de vides

Avatar
  • novembre 11, 2018
  • 3 min read

 

El multimilionari nord-americà i fundador de Microsoft, Bill Gates, ha presentat un invent revolucionari que pot canviar el dia a dia de moltes persones i salvar a milions de vides a tot el món, així com reduir l’impacte humà al medi ambient. Es tracta d’un nou vàter que no necessita sistema de clavegueram ni aigua, ja que desfà els excrements humans amb productes químics i els converteix en fertilitzants.

 

Amb aquest nou aparell, i al no utilitzar clavegueram, es preveu que es pugui solucionar a la llarga la contaminació de les aigües i reduir l’impacte que tot plegat té al medi ambient. En aquest sentit, si s’aconsegueix reduir aquesta contaminació de les ciutats, un dels problemes més greus del tercer món, les societats poc desenvolupades es veurien beneficiades, ja que es reduirien les infeccions i s’evitarien milions de morts que els sistemes de clavegueram mal gestionats causen a molts països.

 

El nou vàter funciona sense aigua | Bill Gates

 

Un invent revolucionari per canviar la sanitat deficient

«Els vàters actuals simplement envien els excrements a l’aigua, mentre que aquests no tenen clavegueram, ja que s’enduen els líquids i els sòlids i fan un treball químic amb ells, inclosa la crema de la majoria dels casos», explica Gates en una entrevista, que ha finalitzat aquest important projecte després de 7 anys de molta feina des de la Fundació Bill i Melinda Gates.

 

La sanitat deficient causa la mort de prop de mig milió de nens menors de 5 anys cada any a tot el món i té un cost mundial d’uns 200.000 milions de dòlars anuals en atenció mèdica i pèrdua d’ingressos, segons ha denunciat la mateixa fundació del multimilionari.

 

L’entitat de Gates ha destinat prop de 200 milions de dòlars per aquest projecte de vàters i espera destinar la mateixa quantitat abans que aquests inodors siguin 100% viables per a la seva distribució a gran escala. Enguany, tan sols s’espera fabricar al voltant de 100 aparells.  

 

Bill Gates pretén revolucionar el mercat dels vàters amb aquest invent

Bill Gates pretén revolucionar el mercat dels vàters amb aquest invent | EFE

 

Ges inusual per conscienciar a la gent

La presentació del projecte es va fer a Xina, primer cop que Gates du a terme un esdeveniment en aquest país, on el president Xi Jinping fa la campanya ‘revolució del vàters’ amb la previsió de construir fins a 64.000 vàters públics el 2020 per impulsar el turisme i el creixement econòmic. Enmig de la presentació, Gates va fer un gest poc habitual que va sorprendre a tothom.

 

El multimilionari va ensenyar una ampolla de vidre que contenia excrements humans. Una acció impactant que tenia la intenció de conscienciar la gent sobre el problema de la sanitat als països del tercer món. La Fundació Bill i Melinda Gates presentarà ara el producte als fabricants i espera que aquest mercat superi els 6.000 milions de dòlars l’any 2030.  

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *