La Vall Fosca prepara els premis als guanyadors del Concurs de Microrelats

El sisè Concurs de Microrelats de la Vall Fosca entregarà aquest dissabte dia 6 d'agost a les 19.30 hores els seus premis. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, ha rebut 43 escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, podien ser com a màxim de 300 paraules.

 

El veredicte s'anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org). L'acte de lliurament dels premis serà aquest dissabte 6 d'agost a les 19.30 hores al Museu Hidroelèctric de Capdella.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll, Meritxell Nus, i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors, que s'emportaran 600 € i un trofeu pel primer premi, 400 € pel segon i 300 € pel tercer.

Imatge del cartell dels microrelats de la Torre de Capdella

La Vall Fosca entrega dissabte els premis als guanyadors de la sisena edició del Concurs de Microrelats | LleidaDiari.cat

 

Organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l'objectiu de promocionar a través de l'escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d'altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-Estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

 

El riu Flamisell fa d'eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d'un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.