Sense Categoria

La Vall Fosca inaugura una ruta temàtica amb el nom del pedagog Artur Martorell

Avatar
  • agost 19, 2019
  • 2 min read

Imatge de la inauguració de 'La ruta Martorell' a Capdella | LleidaDiari.cat

 

La Vall Fosca va inaugurar aquest divendres 'La ruta Martorell' en homenatge al mestre Artur Martorell, i que senyalitza cinc plafons de la vall on es reprodueixen les vivències d'alumnes i mestres i que permeten al visitant gaudir d'una lectura reposada.

 

El Museu Hidroelèctric de Capdella (Pallars Jussà) és l'impulsor del projecte que forma part de la recuperació de la memòria històrica de la Vall Fosca i que ha permès senyalitzar diferents espais del municipi amb plafons que expliquen les vivències del mestre Artur Martorell dels anys que va fer unes colònies escolars a la Vall Fosca. El seu nét, Jordi Cornudella, va reivindicar durant la inauguració el paper dels mestres i va valorat la figura dels seus avis materns, ambdós mestres.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'objectiu de les colònies era millorar la salut dels nens que vivien a Barcelona

Durant el mes d'agost dels anys 1917, 1918 i 1919, un grup de 25 nens i 3 mestres de Barcelona va fer unes colònies escolars al campament que l'empresa Energía Eléctrica de Catalunya tenia a la Central de Capdella.

 

L'objectiu de les colònies era millorar la salut dels nens que vivien a Barcelona, per això el mestre Martorell va impulsar unes colònies que els permetien estar en contacte amb la natura, tenir una bona alimentació i una higiene acurada. L'historiador Martí Boneta, que ha fet recerca sobre Artur Martorell, ha seleccionat un seguit de fragments de les memòries de les colònies escolars dels anys 1917 i 1918 que van llegir infants de la Vall Fosca, i que reflecteixen el dia a dia de l'estada d'alumnes i mestres a la vall.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *