Grup Cañigueral i Vall Companys creen una societat conjunta per comprar Leridana de Piensos

L'empresa gironina Grup Cañigueral, que opera sota la marca Costra Brava Mediterranean Foods, i la lleidatana Vall Companys han creat una societat conjunta per comprar la companyia Leridana de Piensos, que factura 90 milions d'euros l'any i té una capacitat de producció d'un milió de porcs anual.

 

Les dues empreses del sector carni i ramader han formalitzat el compromís de compra per un import que no s'ha donat a conèixer. El procés es completarà en els mesos vinents. La capacitat de producció de Leridana passarà al grup gironí, que ho gestionarà a través de la marca Costa Brava Mediterranean Foods. Fundada el 1976 per la família Bellosta, Leridana és un dels productors més grans de porc a l'Estat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La companyia té una fàbrica a Alcoletge, granges porcines distribuïdes entre Catalunya i l'Aragó, així com un escorxador a Vallfogona de Balaguer. Exporta el 40% de la producció a països d'Europa, Àfrica i Àsia.

Grup Cañigueral i Vall Companys creen una societat conjunta per comprar Leridana de Piensos

Grup Cañigueral i Vall Companys creen una societat conjunta per comprar Leridana de Piensos | LleidaDiari.cat

 

Hòlding d'empreses familiar amb mig segle d'experiència

El Grup Cañigueral és un hòlding d'empreses familiar amb mig segle d'experiència, especialitzada en sacrifici i especejament. Sota la marca Costa Brava Foods, va ingressar 1.023 milions d'euros gràcies a les seves 15 plantes de producció. La companyia sacrifica 3,5 milions de porcs a l'any i produeix 400 milions de quilos de producte (carn fresca, congelada, elaborats, embotits i pernil). El grup comercialitza el 70% de la seva producció a més de 50 països.

 

Vall Companys és un grup familiar fundat el 1956 i que opera totes les etapes des de la granja fins al consumidor final. L'any passat van facturar 2.054 milions d'euros, gràcies a una producció de 83 milions de pollastres i 5 milions de porcs.