La Val d’Aran tanca el gener amb unes dades d’ocupació del 63%

La Val d'Aran ha tancat el mes de gener amb una ocupació turística del 62,9%, una xifra que supera en més de 8 punts la de gener de l'any anterior (54,3%) i que supera l'històric d'aquest mes, tal com assenyalen les dades de Foment Torisme Val d'Aran.

 

El conseller d'Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano, ha afirmat que aquesta dada es deu «en gran part a la bona meteorologia que hem tingut durant la major part del mes de gener, amb sol i poques precipitacions».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Serrano ha afegit que això ha permès als visitants dur a terme activitats com l'esqui, el senderisme o el ciclisme. Per Serrano «és molt destacable el gran esforç» que ha realitzat l'estació d'esquí de Baqueira Beret per mantenir les pistes.

 

L'atur puja en 724 persones a la demarcació de Lleida al gener

Mentrestant, l'atur va augmentar a la demarcació de Lleida en 724 persones, un 3,55%, al gener respecte al mes de desembre de l'any passat 2019 i va situar la xifra total de desocupats en 21.140 persones, segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts el Ministeri de Treball i Economia Social. Tot i això, en comparació amb el gener del passat calendari, a Lleida hi ha 315 aturats menys, és a dir, una reducció de l'1,47%.

 

Els serveis lideren l'increment de nous desocupats

Si es mira per sectors, els dels serveis lideren l'increment de nous desocupats al gener amb 527 persones més a l'atur; seguits de l'agricultura, amb 102 persones més; la indústria, amb 79, i la construcció, amb 23 nous desocupats. Del total de persones aturades que hi ha a la demarcació aquest gener, 9.364 són homes i 11.776 dones. D'aquests aturats, 1.606 tenen menys de 25 anys, i la resta, 19.534, altres edats.

 

També et poden interessar…