La Val d’Aran acorda per unanimitat anul·lar les fires ramaderes d’enguany

Imatge de la reunió amb el Síndic d'Aran

El Conselh Generau d’Aran i els Ajuntaments acorden per unanimitat anul•lar les fires ramaderes d’enguany | LleidaDiari.cat

El síndic d'Aran, Francés Boya, la consellera d'Igualtat, Salut i Benestar, Maria Vergés, i el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, s'han reunit aquest matí amb els alcaldes de Les, Andreu Cortés, de Bossòst, Amador Marquès, de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, i de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, per a afrontar la celebració de les fires ramaderes que tenen lloc cada any en aquests municipis.

 

«Per responsabilitat, tant el govern del Conselh com els ajuntaments, hem decidit que la millor decisió per al conjunt del territori és anul·lar enguany les tradicionals fires ramaderes que s'haurien de celebrar en les pròximes setmanes a Les, Bossòst, Vielha i Salardú», ha explicat el síndic d'Aran, afegint que: «És primordial per a nosaltres preservar la salut pública i per a això és necessari evitar les aglomeracions que normalment es viuen en aquests esdeveniments, reduint així el risc de possibles rebrots de la Covid-19». El síndic d'Aran ha agraït l'esperit de col·laboració dels alcaldes que són també conscients de la necessitat de ser prudents davant la situació actual.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Cancel·lada la Copa del Món de Descens de Piragüisme

D'altra banda, la Federació Internacional de Piragüisme, la Federació Espanyola de Piragüisme i els organitzadors locals de la Copa del Món de Piragüisme Wildwater 2020 a la Seu d'Urgell, Espanya (23-25 d'octubre), han anunciat la cancel·lació de l'esdeveniment, davant la incertesa derivada per la situació epidemiològica a causa de la Covid-19. 

 

També per la impossibilitat de no poder confirmar la participació de les diferents federacions nacionals i el probable risc econòmic dels organitzadors de l'esdeveniment, no han deixat cap altra opció que no sigui la cancel·lació d'aquesta prova. El comunicat afegeix que «l'ICF i el conjunt de les federacions nacionals de canoa sempre han prioritzat la salut dels participants a l'hora d'avaluar la viabilitat dels esdeveniments de piragüisme d'aquest any». La Federació Espanyola de Piragüisme espera poder celebrar el Campionat d'Europa d'Aigües Braves 2021, així com la prova de la Copa del Món d'eslàlom ICF a la Seu d'Urgell.