Sense Categoria

Un terratrèmol de 2,5 sacseja la Val d’Aran

Avatar
  • agost 29, 2019
  • 2 min read

La zona del Pirineu és propensa a patir terratrèmols  | Arxiu

 

Un terratrèmol de 2,5 graus a l’escala de Richter ha sacsejat lleument la Vall d’Aran a les 17.53 hores d’aquesta tarda de dijous, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). Concretament, el sisme ha tingut al seu epicentre al nord-est de la capital de la comarca, Vielha e Mijaran, i s’ha localitzat molt a prop de la superfície.

 

 

Segons les primeres informacions, el moviment de terres ha estat percebut per la població a la zona, però en cap cas consten danys personals ni materials, ja que la magnitud del sisme ha estat baixa.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Amb el precedent del terratrèmol de 4,2 de l’abril

El precedent més clar és el terratrèmol de 4,2 graus a l’escala de Richter que es va registrar a principis d’abril a l’Alt Urgell i que es va deixar sentir amb força en aquesta zona amb tremolors que van arribar a la mateixa Àrea Metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona, on molta gent va veure trontollar casa seva.

  

En aquella ocasió tampoc es van registrar danys, però el moviment de terres va sacsejar amb ganes aquesta zona del Pirineu i els edificis de grans ciutats, com ara Barcelona, van veure tremolar cadires, televisions o copes de les vitrines, amb un gran ensurt entre la població que va generar molt rebombori a les xarxes socials. Aquell sisme va tenir més d’un centenar de rèpliques, la majoria de les quals no van ser percebudes.

 

Val a dir que la zona del Pirineu és molt propensa a patir terratrèmols per les característiques geològiques de la zona, la majoria dels quals són de baixa intensitat i no provoquen danys.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *