Societat

Prohibeixen l’entrada d’un vaixell a Tarragona

El buc que va transbordar la càrrega al 'Maersk Magellan' va canviar de bandera l'estiu passat

Laura Biela
  • febrer 11, 2023
  • 2 min read
Prohibeixen l’entrada d’un vaixell a Tarragona

Capitania Marítima ha prohibit l’entrada al port de Tarragona del vaixell ‘Maersk Magellan’ per transportar hidrocarburs procedents d’un altre mercant rus. Segons explica el Ministeri de Transports, Mobilitat Urbana i Agenda Urbana en un comunicat, la càrrega que transporta el ‘Maersk Magellan’, amb bandera de Singapur, té com a origen un altre buc amb bandera del Camerun, de nom ‘Nobel’, que abans de l’1 de juliol de l’any passat tenia bandera russa. 

La mesura s’ha pres per donar compliment a l’acord europeu de donar accés a territoris de la UE a qualsevol buc amb pavelló rus després del 16 d’abril del 2022 i als que hagin canviat de bandera després del 24 de febrer del 2022, com és el cas del ‘Nobel’.

El traspàs de la càrrega es va fer aquest dijous des del buc ‘Elephant’ al Mar d’Alboran, prop de l’Estret. Després d’investigar-ho, es va constatar que el certificat d’origen procedia de la mercaderia del ‘Nobel’.

Finalment, aquest divendres s’ha dictat la prohibició al buc ‘Maersk Magellan’ per haver incomplert la normativa europea. De moment, aquest divendres a la tarda el vaixell vetat es troba ancorat davant del port.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

No és el primer cop que el govern espanyol prohibeix l’entrada en un port de l’Estat a un vaixell amb mercaderia procedent d’un altre mercant de bandera russa. 

A l’abril del 2022, Capitania Marítima de Barcelona hi va negar l’accés al ‘Black Star’, de bandera de Malta, després d’un transbordament de càrrega en aigües properes a aquest país.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *