Els pilots de Ryanair anuncien cinc dies de vaga al setembre

Els pilots de Ryanair anuncien cinc dies de vaga al setembre | CEDIDA

 

Cinc jornades de vaga al setembre seran la protesta dels pilots de Ryanair contra el tancament de quatre bases aèries: una a Girona i tres a les Illes Canàries. Els  pilots de la companyia adscrits al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) ha anunciat que faran vaga els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El tancament de les quatre bases de Ryanair 

Les protestes es fan com a resposta a l'anunci de l'aerolínia del tancament de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona el dia 8 de gener. Clausurar aquestes quatre bases espanyoles comportaria acomiadaments que podrien afectar a més de 100 pilots. Des de Sepla esperen «que la companyia recapaciti en la seva decisió, que no està emparada per cap motivació econòmica, ja que Ryanair continua anunciant beneficis any rere any».

 

Aeroport Girona

El tancament de les quatre bases de Ryanair ha desembocat en protestes per part dels treballadors | Cedida

 

El sindicat ha anunciat que ha presentat la sol·licitud de mediació davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), institució que intenta resoldre conflictes laborals. Sepla ha exposat, també, que, en cas de no arribar a cap acord, procediran a fer la convocatòria oficial de vaga davant els organismes competents.

 

Decretats els serveis mínims, considerats «abusius» pels sindicats

De moment, el Ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims del 100% en vols no peninsulars (Canàries i Balears), un 60% en els peninsulars i internacionals superiors a 5 hores i un 35% en els peninsulars inferiors a 5 hores de desplaçament. Segons el secretari de l'organització d'USO Ryanair, Jairo González, «Foment torna a mirar només per i cap a Ryanair» i considera, juntament amb Sepla, que aquests serveis mínims són «abusius».

 

La convocatòria de vaga dels pilots coincideixen amb les jornades de vaga dels tripulants de cabina de la mateixa empresa, que també protesten pel tancament de les bases. La vaga de tripulants es faran els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

 

També et pot interessar…