Comarques

Desconvocada la vaga de facultatius d’aquesta setmana

El departament i el sindicat majoritari han estat reunits tot aquest dimarts

Laura Biela
  • gener 31, 2023
  • 2 min read
Desconvocada la vaga de facultatius d’aquesta setmana

El Departament de Salut i Metges de Catalunya han aconseguit aquest dimarts al vespre pactar millores per al col·lectiu de facultatius i el sistema sanitari, i amb aquest acord el sindicat ha desconvocat la vaga prevista per aquesta setmana, de dimecres a divendres. El Departament i el sindicat majoritari entre els metges han arribat a un pacte després de sis reunions de negociació en els darrers dies i després de la vaga de la setmana passada, que va tenir una alta participació i mobilitzacions als carrers.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La jornada d’aquest dimarts ha començat a primera hora del matí amb dos grups de treball amb representants del sindicat i del Servei Català de la Salt (CatSalut) per concretar possibles mesures sobre les condicions organitzatives i assistencials

A la tarda, els responsables del departament, encapçalats pel conseller Manel Balcells, i la direcció del sindicat s’han tornat a asseure per negociar, amb les propostes dels grups de treball damunt la taula. La reunió ha començat a les sis de la tarda i s’ha acabat a quarts de nou.

Desconvocades les tres jornades de vaga

El sindicat havia convocat tres jornades més de vaga, aquesta vegada amb aturades parcials de dimecres a divendres. Els metges ja van aturar-se la setmana passada amb dues jornades de vaga i mobilitzacions als carrers. La protesta de dimecres a Barcelona va congregar prop de 10.000 facultatius i la de dijous, que va arribar a les portes del Parlament, uns 5.000, en una setmana en què van confluir diverses convocatòries de vaga, de tots els sanitaris, docents i taxistes. 

Salut va reconèixer que el seguiment de la vaga havia estat important i va calcular que s’havien ajornat unes 2.000 intervencions i unes 5.000 agendes de visites.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *