Lleida

La vaga de lletrats de justícia obliga a suspendre desenes de judicis a Lleida

La jurisdicció civil va ser la més afectada a Catalunya amb 1.043 actes suspesos

Marta Romera
  • febrer 7, 2023
  • 2 min read
La vaga de lletrats de justícia obliga a suspendre desenes de judicis a Lleida

La vaga de lletrats de l’administració de justícia (LAJ) a Catalunya va provocar la suspensió la setmana passada d’almenys 2.259 actuacions judicials, segons el recompte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Concretament, a la demarcació de Lleida se’n van suspendre 48. La jurisdicció penal i la social van tenir el mateix nombre de suspensions, 22, mentre que la civil, només 4. La contenciosa-administrativa no va registrar cap suspensió.

A les comarques de Tarragona es van suspendre 444 actuacions, 186 a la capital i 172 a Reus. La jurisdicció més afectada va ser la penal, amb 253 actuacions suspeses, seguida de la civil, amb 156, la social, amb 27, i la contenciosa-administrativa, amb 8. A les comarques de Girona se’n van suspendre 167, 100 de les quals a la capital. La jurisdicció més afectada va ser la penal, amb 98 actuacions suspeses, seguida de la civil, amb 56, la social, amb 7, i la contenciosa-administrativa, amb 6.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cal destacar que la jurisdicció civil va ser la més afectada, amb 1.043 suspensions, mentre que a la penal se’n van suspendre 842. A la demarcació de Barcelona se’n van suspendre 1.600, 431 de les quals van ser a la ciutat de Barcelona i 295 a Sabadell. Més de la meitat de les actuacions suspeses van ser de la jurisdicció civil, 827, mentre que 469 van ser penals, 279 socials i 25 contencioses-administratives.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *