Atenció: Vaga indefinida al servei de neteja a Correus de Lleida

El sindicat, Comissions Obreres, CCOO, ha convocat una vaga indefinida al servei de neteja de Correus de Lleida i Barcelona a partir del 28 de novembre. Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, la protesta es fa per l’impagament de nòmines per part de l’empresa adjudicatària de la neteja, a la que també acusa d’haver tingut treballadores sense donar d’alta a la seguretat social. A més, el sindicat es queixa de greus problemes organitzatius i d’una manca de política de prevenció de riscos laborals. CCOO considera que la companyia SCT-JCordoba ha incomplert el contracte de la licitació, però també en fa responsable Correus, de qui lamenta que «no aporta solucions».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons CCOO, l’empresa de neteja subcontractada «no compleix amb els requisits necessaris per ser adjudicatària d’un contracte públic, com tenir un pla d’igualtat aprovat o complir amb la normativa de riscos laborals». De fet, a l’octubre Correus ja va aprovar al seu consell d’administració rescindir el contracte a SCT i va obrir una nova licitació, però aquesta ha quedat deserta. El procés, però, no contemplava el deute existent entre SCT i les treballadores.

Per això, CCOO reclama a l’empresa pública que «jugui el seu paper» i «assumeixi la responsabilitat amb les treballadores que hi treballen a través de contractes con els de neteja». «Exigim que es doni solució a les treballadores que porten mesos netejant i sense cobrar», reclama CCOO.