Vaga d’ambulàncies a Lleida del 9 al 12 de setembre

Vaga d’ambulàncies a Lleida del 9 al 12 de setembre| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

El sector de les ambulàncies ha convocat pels dies 9, 10, 11 i 12 de setembre a Lleida una vaga per denunciar la situació en la qual es troben i que va en detriment del servei a l’usuari. 

La UGT-Terres de Lleida ha denunciat aquest divendres la greu situació en la qual es troba el sector del transport sanitari a la demarcació lleidatana. El responsable de Sanitat de la UGT de Lleida, Antonio Ordóñez, ha alertat que les retallades dels darrers dos anys en aquest col·lectiu estan afectant d’una manera greu el servei cap a l’usuari.  
 
En el cas de Lleida, les polítiques del departament de Salut de retallar sistemàticament en aquest servei ha provocat que el temps de reacció o de resposta de les ambulàncies s’hagi més que duplicat. Així ho ha explicat Ramon Vilella, president del Comitè d’Empresa del Transport Sanitari de Catalunya (TSC), al Pirineu. Vilella recorda que aquest temps estava establert fa dos anys en 10-15 minuts i avui en dia ja supera els 30 minuts. A més a més, ha afegit que les polítiques de retallades han provocat una reducció d’entre 40 i 50 treballadors i s’estan fent 76 hores menys de mitjana al dia. “Aquesta situació està provocant que hi hagi ambulàncies als llocs, però que no tinguem conductors ni personal per fer-les anar”.
 
De fet, a l’incompliment sistemàtic del conveni per part de les patronals concessionàries del servei, s’hi ha afegit la reducció en la nòmina a tots els treballadors del 9,2% “per una decisió unilateral de la patronal ACEA (Associació Catalana d’Empresaris d’Ambulàncies)”. En aquest sentit, Gerard Llambrich, delegat de la UGT a l’empresa SSG, ha recordat que si es sumen les contínues baixades de sou es pot parlar d’una pèrdua d’uns 500 euros en la nòmina. 
 
A Lleida hi ha actualment uns 400 treballadors del sector de les ambulàncies. Durant els dies de vaga es portaran a terme els serveis mínims establerts. La UGT-Terres de Lleida també ha aprofitat la roda de premsa per condemnar la crema d’ambulàncies, però recorda que la situació és molt delicada i els polítics han de fer front per tal de salvar un servei de primera necessitat i urgència per a la població.
 
La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, també present a la roda de premsa, ha assegurat que el sindicat lluitarà amb tots els seus mecanismes per evitar que un servei tant bàsic, com el de les ambulàncies, no perdi qualitat i els seus treballadors el puguin exercir amb les condicions que es mereixen.