La fusteria social d’Agramunt obres les portes de cara al públic

L’Associació Alba de Tàrrega ha obert les portes al projecte ‘Va!defusta‘, fusteria social i creativa a l’edifici del Cal Carreter d’Agramunt (Urgell). Aquesta proposta és la culminació del projecte social que l’entitat va engegar fa 4 anys gràcies a la cessió d’una casa per part d’una família del municipi i que té per objectiu promoure la formació, l’ocupació i la inclusió laboral i social de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió. Actualment, a l’activitat de la fusteria hi participen unes 15 persones amb discapacitat. Amb el suport de dos educadors de l’entitat amb coneixements sobre fusteria i disseny, elaboren objectes personalitzats de decoració o de regal destinats a particulars i empreses.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La família Ros d’Agramunt va cedir la seva casa centenària de Cal Carreter, l’antiga fusteria del poble, al Grup Alba. La intenció de tot plegat era donar una segona vida a l’edifici en clau comunitària i que esdevingués un espai d’ús social per donar resposta a les necessitats de gent vulnerable del territori. La voluntat de la família agramuntina s’ha fet realitat després de quatre anys durant els quals l’Associació Alba ha adaptat els baixos de l’habitatge en una fusteria social i creativa.

La intenció de l’entitat és obrir el projecte a la comunitat. D’aquesta manera, la fusteria preveu compartir l’espai i la maquinària amb la població per fer el projecte «més gran». «Si algun ciutadà té algun calaix que s’ha d’arreglar però no té material, podrà dur a terme el seu projecte a la fusteria», ha exemplificat Laia Mañé, educadora i membre de l’equip ‘Va!defusta. Per tal d’estendre el seu projecte, l’associació ja ha dut a terme tallers amb alumnes del territori i té previst fer activitats amb gent gran.