Vacunació a Lleida sense cita prèvia totes les tardes fins el 31 d’agost

Aquest matí Salut ha comunicat que s'obre la vacunació sense cita prèvia per a tots aquells qui ho desitgin. Tothom que hagi complert els 12 anys i en endavant i vulgui vacunar-se pot fer-ho sense cita prèvia totes les tardes d'aquest mes d'agost, fins el dia 31, al pavelló municipal Onze de Setembre a Lleida.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En concret, serà a partir d'aquest dijous 12 i fins a finals de mes, des de les 16.00 hores fins a les 20.00 hores. A més a més es pot fer demà dimecres tot el dia en aquest horari: des de les 09.00 hores fins a les 14.00 hores i des de les 17.00 hores fins a les 22.00 hores.

 

Vacunació a Lleida sense cita prèvia totes les tardes fins el 31 d’agost

Vacunació a Lleida sense cita prèvia totes les tardes fins el 31 d'agost  | ACN

 

Salut impulsa estratègies de vacunació

El punt de vacunació del pavelló Onze de Setembre és un dels principals de Catalunya. L'Ajuntament de Lleida va cedir l'equipament a Salut com a reforç assistencial en la primera etapa de la Covid-19 i des del 26 de gener com a espai de vacunació massiva
 

El Departament de Salut impulsa estratègies de vacunació per incrementar la cobertura poblacional. Per aquest motiu, ha previst diverses maratons a poblacions de la Regió Sanitària Lleida i la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran.
 

El Canal Salut recull al seu web tota la informació actualitzada dels diferents punts i horaris on s'administraran vacunes sense cita prèvia a la població que hi vulgui acudir. Aquesta acció s'emmarca en una iniciativa conjunta arreu de Catalunya per a incentivar la vacunació en aquelles persones que encara no han acudit a administrar-se el vaccí.

 

Milers de noves dosis de vacunes

Aquesta setmana han arribat a Catalunya 496.000 dosis de la vacuna de Pfizer i en els propers dies arribaran 142.500 de Moderna. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que si s'inicia ara la vacunació, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte de protecció i es podrà començar el curs laboral o escolar immunitzat.  A més, Salut ha indicat que si es comença el curs amb altes cobertures vacunals «s'espera» poder evitar quarantenes i aïllaments.
 

Salut ha recordat que Catalunya declara uns 3.000 nous casos diaris de covid-19. Cabezas ha apuntat que els grups d'edat d'entre 30 i 50 anys que encara no han estat vacunats amb pauta completa són els que majoritàriament estan ingressant a les UCI, que freguen els 600 pacients en el còmput global. Per això, ha fet una crida a la vacunació de totes les persones d'aquestes edats encara no vacunades.