Societat

Els usuaris de Renfe poden adquirir des d’aquest dijous els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància

Es rebaixen a meitat de preu els abonaments de trajectes d'alta velocitat declarats Obligació de Servei Públic

Tània Sentís
  • desembre 30, 2022
  • 2 min read
Els usuaris de Renfe poden adquirir des d’aquest dijous els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància

Els usuaris de Renfe poden adquirir des d’aquest dijous els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies i Mitja Distància. Les primeres targetes seran vàlides durant quatre mesos, fins al 30 d’abril, i la companyia ferroviària crearà títols multiviatge específics per a cada quadrimestre natural de l’any vinent. Els serveis ferroviaris d’Avant veuen prorrogada la bonificació del 50%. Aquest mateix descompte s’aplicarà a altres trajectes d’alta velocitat que han estat declarats Obligació de Servei Públic (OSP). Els descomptes estaran disponibles per viatjar a partir del 23 de gener i funcionaran amb les mateixes condicions que un abonament Avant.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En el cas de Rodalies, per adquirir l’abonament cal dipositar una fiança de 10 euros, mentre que per al de Mitja Distància, la fiança és de 20 euros. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s’ha complert la condició d’haver fet 16 desplaçaments durant els 4 mesos.

Als viatgers que hagin utilitzat l’abonament gratuït de Rodalies o Mitja Distància el 2022, se’ls tornarà la fiança pel gener, sempre que hagin complert les condicions esmentades.

Des del 24 d’agost Renfe ha expedit prop de 2,5 milions d’abonaments gratuïts de Mitja Distància i Rodalies -a més de l’equivalent estatal, Cercanías- i amb el descompte del 50% en trens d’alta velocitat per a mitja distància.

D’altra banda, Renfe ha informat que no apujarà el preu dels bitllets senzills de Cercanía, Mitja Distància Convencinal i Avant durant el 2023.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *