USTEC demana tancar els centres educatius de manera urgent on la incidència de la covid sigui «greu»

USTEC·STEs ha reclamat al Departament d'Educació que tanqui els centres educatius de manera «urgent i senes dilació» allà on la incidència sigui «greu». En un comunicat, ha justificat la mesura per l'increment «exagerat» de casos positius, tant entre l'alumnat com entre el personal, i el risc que aquesta situació comporta.

 

Ha afegit que les dades oficials sobre l'augment dels casos són preocupants i «demostren que el contagi es produeix a les escoles». En aquest sentit, ha assegurat que els índexs de transmissió s'han «disparat» de manera alarmant i no entén com encara no s'ha actuat. El sindicat ha demanat també no descartar endarrerir el retorn a les aules després de les vacances de Nadal.

 

Creuen que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients

USTEC creu que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients i per això demana una revisió dels plans d'actuació amb la participació de la part social. El sindicat ha defensat que l'educació ha de ser preferentment presencial, però ha demanat «responsabilitat i coherència» als departaments de Salut i Educació per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa.

USTEC demana tancar els centres educatius de manera urgent on la incidència de la covid sigui «greu»

USTEC demana tancar els centres educatius de manera urgent on la incidència de la covid sigui “greu” | LleidaDiari.cat

 

La petició del Col·legi de Metges de Barcelona

Per la seva part, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat que s'avancin les vacances escolars per facilitar els aïllaments familiars i que hi hagi menys pressió sobre els CAP. En un fil de piulades a Twitter, ha demanat al Govern «màxima responsabilitat i que actuï en conseqüències atenent les seves competències».

 

En concret, ha apostat per restringir els aforaments en centres comercials i comerços, insistir a evitar celebracions i aglomeracions, i tornar a la mascareta obligatòria al carrer i quan no es consumeixi. En nom del col·legi ha reclamat també major implicació als ajuntaments i facilitar l'obtenció de certificats covid i la seva deguda aplicació.

 

La demanda «sobtada» de testos d'antígens

La demanda «sobtada» de testos d'antígens ha deixat moltes de les farmàcies de les comarques gironines sense proves d'aquest tipus, pocs dies abans dels dinars de Nadal. De fet, són escasos els establiments que en tenen i perquè van fer una previsió més gran del que és habitual. La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Núria Aleixandre, explica que «ningú s'esperava aquesta sisena onada amb tanta afectació» i assenyala que les autoritats tant a Catalunya com a Espanya no tenien previst el que ha acabat passant.