USTEC demana a Educació que es redueixin les ràtios a les escoles

Imatge d'arxiu d'una aula

Imatge d'arxiu d'una aula. | Pixabay

Desenes de professors s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per demanar al Departament d'Educació que redueixi les ràtios en les aules, sobretot de centres de secundària. Segons ha detallat la portaveu gironina del sindicat USTEC-STES, Glòria Polls, «hi ha aules on les taules estan separades per 40 centímetres» en comptes del metre i mig reglamentari. Per altra banda, en la concentració també hi havia treballadors de l'empresa Eurest que gestiona 90 menjadors escolars a Girona. Els membres del comitè d'empresa denuncien que no es respecten els grups bombolla per la falta de personal i que molts monitors encara no tenen la pantalla protectora, tot i necessitar-la en el seu dia a dia.

 
 
[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]
 
 
Desenes de professors han reivindicat aquest dimarts al Departament d'Educació que redueixi les ràtios a les escoles i instituts. El sindicat s'ha concentrat davant de la Delegació gironina de la Generalitat per reclamar que els grups es redueixin a deu alumnes en educació infantil i a un màxim de 15 en educació primària i secundària. La portaveu gironina d'USTEC-STEs, Glòria Polls, ha assegurat que hi ha grups «sobresaturats» i per això reclamen a Educació que es redueixin. A més, aquesta reducció ha d'anar acompanyada de la contractació de més personal.
 
 
Per altra banda, les queixes del sindicat també són per la «falta d'espais alternatius» que tenen diverses escoles i instituts. Glòria Polls ha assegurat que «hi ha aules on les taules estan separades per 40 centímetres», quan la distància mínima hauria de ser d'un metre i mig. «Les coses no s'han fet bé des del principi», ha lamentat la portaveu sindical. De tota manera, USTEC-STEs creu que Educació encara és a temps de prendre les mesures necessàries per redirigir la situació i «acabar el curs amb seguretat».
 
 
Sobre la contractació de personal, la portaveu gironina ha agraït la decisió del Departament d'augmentar les mencions de professors substituts a dilluns, dimecres i divendres. De tota manera, han assegurat que encara no saben «quina tasca» han de fer els docents contractats per fer reforç per la Covid-19. «No saben si han d'agafar tutories, si ho fan no saben si ho cobraran», ha assegurat Glòria Polls. A més, la sindicalista ha recordat que aquests docents treballen en «condicions precàries» perquè no tenen les mateixes que el personal de la plantilla orgànica.