Sense Categoria

USTEC demana a Educació que es redueixin les ràtios a les escoles

LleidaDiari
  • setembre 29, 2020
  • 3 min read

Imatge d'arxiu d'una aula. | Pixabay

Desenes de professors s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per demanar al Departament d'Educació que redueixi les ràtios en les aules, sobretot de centres de secundària. Segons ha detallat la portaveu gironina del sindicat USTEC-STES, Glòria Polls, «hi ha aules on les taules estan separades per 40 centímetres» en comptes del metre i mig reglamentari. Per altra banda, en la concentració també hi havia treballadors de l'empresa Eurest que gestiona 90 menjadors escolars a Girona. Els membres del comitè d'empresa denuncien que no es respecten els grups bombolla per la falta de personal i que molts monitors encara no tenen la pantalla protectora, tot i necessitar-la en el seu dia a dia.

 
 
[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]
 
 
Desenes de professors han reivindicat aquest dimarts al Departament d'Educació que redueixi les ràtios a les escoles i instituts. El sindicat s'ha concentrat davant de la Delegació gironina de la Generalitat per reclamar que els grups es redueixin a deu alumnes en educació infantil i a un màxim de 15 en educació primària i secundària. La portaveu gironina d'USTEC-STEs, Glòria Polls, ha assegurat que hi ha grups «sobresaturats» i per això reclamen a Educació que es redueixin. A més, aquesta reducció ha d'anar acompanyada de la contractació de més personal.
 
 
Per altra banda, les queixes del sindicat també són per la «falta d'espais alternatius» que tenen diverses escoles i instituts. Glòria Polls ha assegurat que «hi ha aules on les taules estan separades per 40 centímetres», quan la distància mínima hauria de ser d'un metre i mig. «Les coses no s'han fet bé des del principi», ha lamentat la portaveu sindical. De tota manera, USTEC-STEs creu que Educació encara és a temps de prendre les mesures necessàries per redirigir la situació i «acabar el curs amb seguretat».
 
 
Sobre la contractació de personal, la portaveu gironina ha agraït la decisió del Departament d'augmentar les mencions de professors substituts a dilluns, dimecres i divendres. De tota manera, han assegurat que encara no saben «quina tasca» han de fer els docents contractats per fer reforç per la Covid-19. «No saben si han d'agafar tutories, si ho fan no saben si ho cobraran», ha assegurat Glòria Polls. A més, la sindicalista ha recordat que aquests docents treballen en «condicions precàries» perquè no tenen les mateixes que el personal de la plantilla orgànica.
LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *